[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Na moje oko nie jest to jakas potezna ilosc wlosow. To normalne, ze codziennie troche ich wypada (okolo 50-100). Jesli martwi Cie jednak, ze jest ich za duzo to moglabys sie wzmocnic poprzez diete i suplementacje. Niestety, ale choroby immunologiczne, ktore wymienilas wplywaja na wieksze wypadanie wlosow i z doswiadczenia wlasnego wiem, ze wieczne [...]
Szukaj szukaj , ja też szukałem i znalazłem. Tluszcze 1g kmc nie więcej, a ww 500 g w dt na 67/68 kmc przy 170cm wzrostu. Jest 0.5.kg owoców dziennie różne ww a dobicie w tym.chipsy z pieca . Zwracam tez uwagę na błonnik , i na masie 0 problemów.
Część masy pożywienia nie jest trawiona lub jest trawiona w ograniczonym stopniu. Dotyczy np. błonnika z roślin. Co do ostatniego pytania, jest jeszcze efekt termiczny jedzenia, czyli przetwarzanie składników wymaga różnych ilości energii. Różne makroelementy mają go na różnym poziomie, np. białko ma 20-30%, węgle i tłuszcze jednocyfrowe % [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Dzięki za podpowiedzi panowie. Po prostu jedyna opcja na trening to rano, a jak człowiek juz nic nie je od 15 16 stej to mu głupie zachcianki wieczorem do głowy przychodzą. Spróbuję z treningiem z rana zaraz po wpc plus tłuszcze i tak godzinę półtorej po treningu normalnie jedzenie tak przez kolejne 6h. Teoretct od 16 stej do dnia kolejnego zer [...]
[...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Część! Powiem tak, najlepsza dieta to taka, którą będziesz trzymał i będzie dla Ciebie dobra. Weglowodany nie są potrzebne do budowania masy mięśniowej, to generalnie stosowany mit. Weglowodany są potrzebne do dostarczania energii w wysiłku o bardzo wysokiej intensywności Najważniejsza w budowie masy ciała jest odpowiednia nadwyżka kaloryczna i [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witam ,ilość tłuszczów w diecie na poziomie 1-1,5 grama na kilogram masy ciała jest całkiem normalna w zalecanym przedziale. Nie widzę w tym nic złego. Warto jednak wprowadzić pewną stałość w diecie, tak abyś mógł to wszystko kontrolować. Zazwyczaj wszystko powinno być układane wg schematu . Zaczynasz od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego [...]
jak niej jesteś w stanie planu wykonać widzonie nie doszedłeś jeszcze do tego poziomu, zaniż powtórzenia lub zmień plan na jakiś łatwiejszy wariant. Co do kalorii, najlepiej to policzyć https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Ale wydają się bardzo prawdopodobne przy tej [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] pomiędzy poszczególne makroskładniki. Białko - 2-2,5g na każdy kilogram masy ciała. Dzięki takiemu poziomowi uda Ci się odpowiednio zregenerować na każdy kolejny dzień. Tłuszcze - 30% całkowitej kaloryczności powinno pochodzić z tłuszczy. Dzięki temu będziesz miała zapewniony porządek w gospodarce hormonalnej. Węglowodany - reszta kalorii [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]