[...] np. oliwa z oliwek wbrew pozorom dobrze znosi b. wysoka temp. na patelni, choć nie poświadczy tego jej aromat, a połączenie jej na patelni z jajem to chyba najgorszy możliwy wybór. Tłuszcze zwierzęce służa do smażenia produktów pochodzenia zwierzęcego- stara prawda, chociaz dzisiaj brzmi jak nowość i szczyt ekstrawagancji.. pozdrawiam
Nie chciałem zakładać nowego posta żeby nie zaśmiecać wiec piszę tu swoją dietę.Diete załatwiłem w Odżywianiu, was pytam o suplementy ale najpierw dieta. Zapotrzebowanie to 134g białka(1,7g /kg masy ciała) 474 ww(6g/kg masy) i 119g tłuszczy (1,5g/kg masy ciała) Śniadanie (godzina około 7.00) Mleko zaw. tł 0,5% 400g Musli tropikalne 120g Oliwa [...]
Początki układania diety są trudne, ale przyjrzenie się swoim posiłkom i wprowadzenie korekt wychodzi tylko na dobre. Jak się do tego zabrać? Najpierw należy ustalić zapotrzebowanie kaloryczne. Pomocne w tym będą informacje zawarte w artykule: http://potreningu.pl/articles/1873/jak-prawidlowo-okreslic-zapotrzebowanie-na-energie- W drugiej [...]
Nabiał jest to nazwa grupy produktów żywnościowych pozyskiwanych od krowy, owcy, kozy, czy innych ssaków. Ptaki nie są ssakami, jaja nie są produkowane z mleka, więc nie należy ich zaliczać do nabiału. Do grupy produktów nabiałowych należy zaliczyć np.: - mleko, - ser żółty, - twaróg, - serek wiejski, - kefir, - jogurt, - maślanka, - śmietana. [...]
[...] który kupisz w sklepie i upieczesz sam 10 zł, czasem w promocji 5-7 zł. Mniej więcej wyliczone makro dla kurczaka z rożna w 100g: Kalorie 260 kcal / 100 g Węglowodany 0 g Tłuszcze 19 g Białka 23 g Oczywiście, kurczaka z rożna możesz wdrożyć do swojej diety, lecz lepiej go jeść bez skóry, zmniejszysz wtedy ilość tłuszczu, którego w skórze jest [...]
Jajka bez wątpienia są jednym z podstawowych źródeł białka, tłuszczów i sporej ilości witamin oraz składników mineralnych w naszej diecie. Można zaliczyć je razem z kilkoma innymi produktami jak kasza gryczana, czy wątróbka do niedrogich, łatwo dostępnych i lubianych przez większość osób super food. Czyli produktów o wyjątkowych właściwościach [...]
No właśnie, tylko mam pewien problem z Tombakiem, bo kiedyś chciałem stosować się do jego zdrowego odżywiania, tylko, że dieta kulturystyczna niestety nie idzie z nią w parze. Według niego można łączyć tłuszcze z węglami, na chama białka z tłuszczami, ale w jednym posiłku białko z węglami jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia i należy za wszelką [...]
zioekt - castangus ? w czym pomoga ? czy wit b6 + castangus podziała też na kortyzol ? Hubert81 - tłuszcze ok 25 % przede wszystkim żółtka jaj, oliwa z oliwek, ser zółty, no i reszta z jedznia się uzbiera, jakie badania na tarczyce ?
Witaj Na samym wstępie warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy faktycznie potrzebujemy tak dużych ilości kcal. Często w pracy trenera widuję, jak początkujący ważący tyle co kot napłakał jedzą kosmiczne ilości jedzenia, gdyż naczytają sie o "hardgainerach" i spodziewają się wzrostów rzędu kilkau kilogramów miesięcznie. Prawda jest taka, że [...]
[...] na Twój cel. To właśnie od tego, co spożywamy, uzależnione są nasze efekty, ale przede wszystkim zdrowie. Eliminowanie tłuszczów, o którym wspomniałeś, nie jest rozsądne. Tłuszcze odgrywają bardzo istotną rolę w naszym organizmie. Np. za regulują naszą gospodarkę hormonalną. Jeżeli poprawisz swoje żywienie, to na pewno będzie większa możliwość [...]
[...] 2. Węglowodany: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html 3. Tłuszcze: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Pozostaje kontrolowanie obwodów ciała, co 1-2 tygodnie i na podstawie ich [...]
generalnie na noc to chyba nie za bardzo co kolwiek wrzucac na zoladek, ale jezeli mialabym cos wrzucic to bialko lub tluszcze, ale napewno nie zadne owoce i cukry, ktore szybko wejda w sadelko ...
Wycinka, czyli popularna redukcja tkanki tłuszczowej jest podstawą uzyskania estetycznie wyglądającej sylwetki. Nie każdy trenujący zdaje sobie z tego sprawę, ale bardzo istotne jest to, kiedy i jaki cel treningowy dobierzemy zmieniając naszą sylwetkę. Zdecydowanie nie warto jest, budować masę mięśniową z wysokiego poziomu tkanki tłuszczowej, [...]
Obecność widocznych żył na naszym ciele uzależniona jest przede wszystkim od poziomu tkanki tłuszczowej. Niestety widoczna waskularyzacja nigdy nie będzie widoczna u osoby z wysokim poziomem tkanki tłuszczowej. Dlatego też chcąc uwidocznić nasze mięśnie, szczegóły sylwetki i żyły należy zejść z poziomem tkanki tłuszczowej jak najniżej. Najlepiej [...]
Witaj Warto napisać w tym temacie, że jaja mogą stanowić bardzo cenny element diety, gdyż zawierają pełnowartościowe białko i tłuszcze. Już w latach 50/60'tych bazowano na tym produkcie i kulturyści ze złotej ery potrafili jeść dziennie po 8-10 jaj. Co ciekawe, większą ilość wartościowego białka zawiera żółtko, z czego wiele osób nie zdaje sobie [...]
Witaj Ryby to bardzo cenny element diety bogaty w pełnowartościowe białko i zdrowe tłuszcze. Niestety większośc osób je ich zbyt mało . Najlepiej jest jeść dwa lub trzy razy w tygodniu po 150 – 300g na posiłek. Jeśli będą to ryby morskie, zasobne w kwasy omega 3 i witaminę D to pokryjemy w ten sposób zapotrzebowanie na ów składniki. Oczywiście [...]
Pytanie: Jakie są w smaku, pięniądze i wartości odrzywcze to nie wszystko, trzeba też sobie dogodzić, jeśłi smakują jedz, sam chętnie spróbuje, zachęcająca jest ilość białka, ja znalazłem w tabeli żołądek kurczaka i zachęcające ma wartośći: Żołądek kurczaka 100 g produktu zawiera: Białko 18.2g Tłuszcze 4.2g Węglowodany 0.6g (strawne)
[...] się do spożycia bez przegotowania przez maksimum 12 godzin. Jogurty i kefiry muszą być przechowywane w lodówce zgodnie z terminem podanym przez producenta - nie dłużej! Tłuszcze Podczas ich przechowywania zachodzą reakcje chemiczne i enzymatyczne, które powodują jełczenie. Czas przechowywania zależy od temperatury, światła, dostępu tlenu [...]