SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na czym lepiej smazyć jajecznice?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 64090

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 251 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2300
kurcze a ja całe życie na oleju roślinym smarzyłem

Zmieniony przez - kazr1990 w dniu 2005-08-14 23:58:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3409 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18766
czy masa czy rzezba na teflonie..... przyzwyczailem sie

zyc szybko umierac mlodo i h**...ON

"Popatrzcie tylko na wypowiedzi Samowara to jest jakis spamer!
Zawsze daje tylko te ""a wypowiedzi zadnej!"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 239 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1894
Jajca "z maselka" sa o wiele lepsze niz z teflonu...podgrzewany tluszcz chyba nie jest najzdrowszy...dobrze mowie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2581 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19239
to nie jest tylko kwestia jak dany tłuszcz znosi temperature..tu chodzi ogólnie o produkty spalania w organizmie..taka np. oliwa z oliwek wbrew pozorom dobrze znosi b. wysoka temp. na patelni, choć nie poświadczy tego jej aromat, a połączenie jej na patelni z jajem to chyba najgorszy możliwy wybór. Tłuszcze zwierzęce służa do smażenia produktów pochodzenia zwierzęcego- stara prawda, chociaz dzisiaj brzmi jak nowość i szczyt ekstrawagancji..


pozdrawiam

Right into the danger zone.. :>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 239 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1894
Wyczytalem na naszym "wspolnym" forum, ze oliwa z oliwek podgrzewana dluzej niz 15 min traci cenne wartosci. Zrodla nie podam, bo nie mam
Prawda to jest czy falsz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2581 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19239
15 min. to i tak cholernie dużo- w porownaniu z masłem np., ktore dosłownie spala się już po kilku minutach
ale, jak mowie, nie w tym rzecz

pozdrawiam

Right into the danger zone.. :>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
jjecznice która smaży się na maśłe przez te powiedzmy no góra 3 minuty [mi dłużej nigdy eni schodzi] to nc się tma nie stanie

gorzej jak byście smażyli kurczaka na masle czy oliwie to już gorzej bo kurczaka się dłużej smaży

do smażenia długiego nadaje się smalec ale najlepiej starać się jak najmniej smażyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76061 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755000
Zgadza sie, maslo to tylko do smazenia jajecznicy. Do innych produktow, jak juz musisz smazyc to pam, smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 127 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 993
czyli smazac piers mam zapomniec o oleju io przerzucic sie na smalec tak ??? oliwy nie lubie :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76061 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755000
Tak a najlepiej nie smaz.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Błagam pomożcie!!

Następny temat

Carbo

WHEY premium