Wrzuc pare dni tego modelu zywienia, co? W Nowy Rok wszyscy wejda z bananem na ustach. Jesz mieso, jaja, jakies tluszcze...gotujesz wogole? Zenada ta rozpiska a Ty chcesz sobie jeszcze fundowac cheat day, moze dla odmiany zjesz normalnie?
Z założenia to ma być nauczenie się zdrowszego stylu życia. Nie sugerowałem się żadną dietą ani z nazwy ani z produktów w niej występujących. Czytając forum i diety innych dobrałem produkty. Dużo białka zdrowe tłuszcze warzywa. Ot moja filozofia. Jutro wieczorem tez wstawie.
Kcal staraj się nie zmniejszać. Obecnie masz ich bardzo niewiele. Skoro więcej węglowodanów nie jesteś w stanie w siebie wcisnąć, to daj jednak tego tłuszcze do 100g.
Witaj. Z tego co opisujesz to zdecydowanie Twoja dieta będzie słabiutka. Musisz wiedzieć , że diety deficytowe w prawidłowy rozkład makro a zarazem kaloryczność na dłuższa metę zadziałają odwrotnie .Mogą zaszkodzić sylwetce przy dużym wysiłku,nie chodzi tu tylko o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne [...]
[...] makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Najmniej słodki i najlepszy jakościowo gainer świata, płatki owsiane z odżywką białkową natural plus opcjonalnie zdrowe tłuszcze. Jeżeli wszystko koniecznie proch to natural plus waxy maize bądź podobne. Zmieniony przez - Amentoris w dniu 2014-12-06 15:40:01
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
IIFYM radze o tym poczytać. Ważne żeby wyliczyć bilans i makroskładniki i się go trzymać. Jeśli chodzi o białko to 1,7-2g na kg masy ciała powinno być ok, i standardowo tłuszcze 1g/kg masy ciała, reszta węgle. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na izolat, bo spokojnie można dostarczyć odpowiednią ilość z jedzenia.
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
Pierwsza kwestia jest taka, że białko nie jest makroskładnikiem energetycznym, a przynajmniej nie taka jest jego rola. Za energię i siłę na treningu odpowiadają głównie węglowodany, a dalej tłuszcze. Samą ilość białka nie wiele mówi. Druga kwestia, to technika. To, że Ci się wydaje, że jest ok nie znaczy, że tak jest. Kolejna kwestia, to jakie [...]
Jestes początkujacy i tu już widac duży problem i zle podejscie do tematu , za duży deficyt , złe makro ( za nisko tłuszcze ) wiec warto poczytać podstawy odnoscie prowadzenia redukcji https://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html Na ten moment absolutnie nie skupiaj się na progresowaniu bo na redukcji [...]
Jestes początkujacy i tu już widac duży problem i zle podejscie do tematu , za duży deficyt , złe makro ( za nisko tłuszcze ) wiec warto poczytać podstawy odnoscie prowadzenia redukcji https://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY.-t681908.html Na ten moment absolutnie nie skupiaj się na progresowaniu bo na redukcji [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Każdy element mięsa, czy określona ryba, np. łosoś, karkówka, czy jakiś element wołowiny może mieć różne ilości tłuszczów. Tak sam jak oni człowieka, ilość tkanki tłuszczowej u zwierząt może być różna. Niestety nie jesteśmy w stanie w 100 procentach stwierdzić ile dokładnie będzie miał określony kawałek, który akurat zakupiłeś. Najlepszym [...]
Nie wrzucaj jajecznica na maśle, bo to czyjeś gotowe danie, nie wiesz ile autor dał masła. Wrzucasz osobno każdy składnik, czyli ilość jaj i ilość tłuszczu na którym smażysz. Podbiłabym tłuszcze kosztem węgli. Wrzuć około 115 tłuszczy, około 185-190g białka, reszta węgle. Na kolacje wrzucaj węgle [...]
Tutaj masz ściągę z czego korzystać i z czego podbijać tłuszcze, białko i węgle. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1
Tutaj masz ściągę z czego korzystać i z czego podbijać tłuszcze, białko i węgle. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 [...]
Witam , to że waga Ci odpowiada nie oznacza że skład ciała jest prawidłowy . Na zdjęciu widać tłuszcz w dolnej partii brzucha . Jeżeli zależy Ci na poprawie sylwetki to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków [...]