Jesli nie pijesz dużo kawy to mocna czarna bez cukru powinna dać to samo. Jest dobrym termogenikiem /uważam, że najlepszym spośród produktów spożywczych/ i daje niesamowitego powera, gdy nie jesteśmy przyzwyczajeni.
O cholesterol to raczej nie obawiam, po prostu ogólnie o ilość cukru. W sumie to zawsze zwracam uwagę na ilość fruktozy w owocach. Staram się (jak wszystkie Ladies), nie przekraczać 25 gram fruktozy na dzień. Choć myślę, że mieszczę się spokojnie w 15 gramach. To będę w tym drugim posiłku o 10 też jeść owoce i zobaczę jak będzie to na mnie [...]
250-300g, przy wadze 83 kg, źródło wegli to ryz, makaron, platki owsiane, banany ( 30g dzemu bez cukru od czasu do czasu), raz w tygodniu winogron/jablko no i warzywa Wiem ze to nie dzial odzywiania, ale chodzi mi o ta retencje wody glownie wiec nie wiem gdzie z tym sie udac o porade.
Chcę dać pomarańcza albo banana do izotonika jako źródło węgli i potasu, oczywiście ok 2g soli też dam do tego trochę miodu i cukru na uzupełnienie węgli aby było ok, 70g węgli na butelkę wody + te witaminki całą albo pół tabletki (czyli 50% lub 100% zapotrzebowania na wit. według składu). :D
Tabletki musujące o smaku pomarańczowym z Revitaben. Wczoraj dodałem je, trochę cukru, miodu i szczyptę soli i o wiele lepiej się ćwiczyło, zwłaszcza że są takie upały, a moja siłownia nie ma klimatyzacji ;D
Składniki: - 250g mąki; - 3 całe jajka; - 250ml wody; - 250ml mleka; - szczypta soli; - pół cukru waniliowego; Wykonanie: Przesiej mąkę przez sitko i połącz z reszta składników. Właściwie to wszystko. Zostaje jeszcze smażenie, na rozgrzaną patelnie wlewam troszke oliwy z oliwek, rozprowadzam ją po całej powierzchni, a następnie ją zlewam tak, że [...]
[...] podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz cukry proste szybciej niz sam tluszcz odkladaja sie w [...]
[...] warzywa zielone; - orzechy; - produkty z mleka; - śliwki słuszone; - ryby; - sok pomidorowy (ludzi dziwnie się patrzą jak to pije ;)) - truskawki; - świeże soki owocowe bez cukru - ryż długi Basmati (dopiero niedawno udało mi się go kupić); - chleb pełnoziarnisty; - i czasami makaron; Natomiast produkty z wysokim IG: - ryż biały; - banan; - [...]
Tak są kupne - ale szczerze - do tych co kupuję to chyba nikt cukru nie dodaje - bo nie powiedziałbym, że są słodkie. Poza tym jak pisałem - w takie skrajności to się nie dam wpędzić Niestety w piątek szykuję sie grzeszny wieczór i na to nic nie poradzę - ostatni dzień w pracy i wiadomo jak to się skończy - te śliwki to przy tym będzie nic [...]
[...] A to smaruję masłem orzechowym, akturat teraz mam hamerykańskie i jest przepyszne i slodkie i prawidłowe na śniadanie A Ty powinnaś mieć dostęp do roślinki, któa się Stevia nazywa, bo w USA jest ona legalna to taka roślinka, która jest 100 raz słodcza od cukru I dziękuję za przepis musze go wypróbować, bo pysznie te roladki wyglądają
[...] ze 20 kg i sprawdź jak Ci idzie, bo kurczę, na pewno o wiele więcej jesteś w stanie przysiąść Co do tego, że mdłości masz i zawroty głowy. Może to wywołane jest spadkiem cukru we krwi? Wiem, że jak cukier za bardzo opadnie, to są zawroty głowy. No ale to są tylko domysły moje, poza tym przecież jesz jabłko, a to przecież fruktoza... Od dawna [...]
[...] po treningach i dopiero od jakiś dwóch tygodni (czyli jak bieganie zaczęłam takie bardziej intensywne i dołożyłam teraz siłowy). Tak mi się wydaje że to może być od spadku cukru (mimo że NATYCHMIAST po treningu jest odżywka i owoc, a potem posiłek gdzie jakieś tam węgle wpadają). Zastanawiam się co lepiej: - zmienić rodzaj węgli przed [...]
[...] przed po i mozesz w trakcie, szczegolnie w czasie treningow do maratonu. Ja bym owoce odstawila w takim wypadku, z mojego osobistego doswiadczenia tworza za szybki skok cukru, mimo niskiego IG, jednak ja to tak odczuwam. Jakies ww z blonnikiem w rodzaju ciemnego ryzu, owsianki czy chleba pewlnoziarnistego najlepiej sie sprawdza u mnie. Ta [...]
[...] Selen przeciwdziała także miażdżycy, chroni serce i naczynia wieńcowe przed zmianami chorobowymi. Chrom zwiększa magazynowanie glukozy w mięśniach i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zapobiega zachorowaniu na cukrzycę. Mangan jest pierwiastkiem śladowym, ale bierze udział w syntezie białek, kwasów nukleinowych, w procesie krzepnięcia krwi i [...]
[...] dla zahamowania krwawień i szybszego gojenia się i dla zdrowego serca. Innymi zastosowaniami zielonej herbaty w tradycyjnej medycynie są regulacja temperatury ciała, poziomu cukru we krwi, poprawa trawienia i procesów myślenia. Dlaczego zielona herbata jest tak dobra? Herbata jest najpopularniejszym napojem na planecie Ziemia zaraz po czystej [...]
Melasę próbuję używać w kuchni jako zamiennik cukru w zdrowych słodyczach typu ciastka gryczane i owsiane. Ma charakterystyczny posmak - nie każdemu podejdzie. I ta słodycz tez nie jest taka "na wprost" jak w cukrze. Herbaty bym z nią pić nie chciała.... Też trzeba pamiętać, ze poza solami mineralnymi to reszta tego bogactwa rozkłada się pod [...]
Nie chcę zaśmiecać dziennika Autora - dlatego u siebie wstawiłam wyniki. Pokazują zmianę profilu lipidowego po przejściu na ogólnie rozumianą "zdrową" dietę, a i tak wcześniej nie byłam przykładem śmieciożercy. W tym okresie przed drugimi badaniami miałam też epizod jednomiesięczny wegetarianizmu, no i nie jem cukru w ogóle.