Organizm nie umie już spalać tłuszczu, a to jest najlepsze paliwo. Jednym z powodów, dla których rośnie poziom cukru, jest to, ze komórki muszą go spalić, ale jeśli jest się odpornym na insulinę, to ten poziom musi wzrosnąć do ponad 300. Wtedy, w wyniku zmasowanej akcji trochę glukozy może dostać się do komórek i zostać użyta jako paliwo. Jeżeli [...]
[...] II (indeks glikemiczny - indeks inulinowy/odpowiedz insuliny) nie zawsze to co ma maly IG - powoduje maly wyrzut insuliny wyrzut insuliny spowodowany podniesieniem poziomu cukru upraszczajac: duze IG - duzo cukru we krwi -> duzo insuliny male IG - mało cukru -> mnijesza odpowiedz insulinowa ...ale nie zawsze - w blsiko 90% (moze i [...]
[...] węglowodanów. Niektórych negatywnych symptomów stosowania diet niskocukrowych można uniknąć właśnie dzięki stosowaniu glutaminy. Poprawa wartości oraz stabilizacja poziomu cukru we krwi. L-glutamina sprawia to za pomocą kilku mechanizmów. Kiedy poziom cukru jest niski, glutamina tłumi działanie insuliny, zapobiegając dalszemu jego spadkowi. [...]
[...] zamiast na dopingu to jest na truciźnie. Więc stosowałem minimalne, skuteczne. Od 2 do max 10iu. i nie częściej niż 2x dziennie. Na wysokich dawkach czuć czasem wahania cukru, więc ostrożności nigdy za wiele. Nalezy pamietać też że każda iniekcja to o jedną wysepkę Langenharsa mniej :) Więc Jak ktoś ma przedyspozycje do cukrzycy, to czasem [...]
[...] samopoczucie jednak np w nast mies juz to nie wystarcxa trzeba zwiekszac dawki, robi sie bledne kolo - tu tylko krok do zejscia - nie czujesz jak szybko moze dojac do spadki cukru bo juz stosujesz dawki 3 krotne niz te na poczatku, po to sa tez te przerwy 4 tyg na 2 tyg (np) one normuja nieco zjawisko ktore opisalem , poza tym pobudzja trzustke [...]
[...] wysokiego ciśnienia krwi: bóle głowy, krwawienia z nosa, albo coś rodzaju. Testery nie zostały zmęczone albo lightheaded, albo jakiś z innych symptomów niskich poziomów cukru krwi, jako towarzyszy użycie M1T i Anadrol. Superdrol mógłby nadal mieć jakiś skutek na tym, jednakże i to coś, by zapamiętać, specjalnie, jeśli równocześnie będzie [...]
[...] że pije coś jeszcze? Carbo pije w małej ilości w czasie treningu: "Więc na czczo trenując pij izotonik. Czemu? bo powoli dostarczasz małę ilości ww. Nie spowodują skoku cukru i wyrzutu insulina a utrzymają w czasie treningu stały(niski po nocy) poziom cukru we krwi." - więc jakby pił carbo przed treningiem to by raczej cukru nisko nie miał. [...]
[...] libido -Szybszą erekcja Ale m.in. również: -Obniza poziom prolaktyny -Obniza poziom kortyzolu -obniża poziom cholesterolu LDL -ma własciwości antyoksydacyjne -obniża poziom cukru w krwi W jakich suplementach wystepuje Mucuna pruriens: Applied Nutriceuticals - HGH Up Applied Nutriceuticals - IGF-2 Applied Nutriceuticals - Lipotrophin-AM ASN - [...]
[...] The results indicate that alcoholic extract of T. alatus possesses hypoglycemic activity in type-1 model of diabetes. w odroznieniu od TT - T.alatus -obniza poziom cukru we krwi -obniza poziom cholesterolu -obniza poziom zlego cholesterolu (ldl) Jesli chodzi o dawkowanie T-bol: DT rano + przed treningiem DNT rano + pod wieczor Co do [...]
[...] kiedy czlowiek przygotowuje organizm na spotkanie z niebezpieczeństwem i pozwala na adekwatne zachowanie w sytuacji zagrożenia takie miejsce jest po trningu spada poziom cukru - kortyzol bierze udział w utrzymaniu stężenia glukozy we krwi na drodze glukoneogenezy, tj. przemiany aminokwasów w glukozę, a jednocześnie nasila rozpad białek [...]
W dawce fizjologicznej T3 poprawia jasna sprawia, bo przyspiesza utylizację cukru, czyli stabilizuje jego poziom, natomiast ponad fizjologiczna ilość w perspektywie czasu pogarsza.
Jak chcesz naprawić lipidy to skoki cukru są ostatnią rzeczą na jaką możesz sobie pozwolić. Najlepiej żarcie jeść na zimno i dawkowac węgle na tyle równo by mieć stabilną glikemie.
Oczywiście, że masz rację, gorące ziemniaki gotowane mają Ig bliskie 100, i po zjedzeniu 1 małego ziemniaka tego cukru mu wywali w kosmos, ale domyślnie zakładam tutaj normalne porcję typu 600-700g co odpowiada workowi ryżu i tu już będzie różnica czy będą zimne czy gorące.
[...] i szybko trawiona. Natomiast w przypadku schładzania ugotowanych już bulw ulega ona retrogradacji w wyniku czego obniża się jej strawność." Czyli po prostu po schłodzeniu częsci skrobi nie trawimy stąd mniejszy poziom cukru , i mniejsza ilość kaori. Część skrobi idzie po prostu w kibel. Zmieniony przez - acidm w dniu 3/9/2019 9:29:42 PM
Jak masz twardą głowę i na jednym grzesku się zatrzymasz. To jaki problem wliczyc w bilans i zjeść.? Ja po każdym treningu na redu tez jem platki 80 gr które w 100gr mają ok 20gr cukru. I fat leci
Do coli zero tak nie ciagnie bo nie ma cukru ktory uzaleznia ,sam to przerabialem i wiekszosc rodzinki tez i tak samo ,od zwyklej coli ciezko odejsc ale nie ma zero ok pije co jest innego :-)
Sprawdzał ktoś po jakim czasie od podania insy łapie was hipoglikemia? Powiedzmy że podajemy 10 iu insy lispro i wyjściowy poziom cukru to 80, po jakim czasie realnie może on spaść do poziomu gdzie łapie nas hipoglikemia?