[...] tlusta ) rozciagnac ciacho po plycie rzucic co tam musisz wstawic i odczekac i jemy Odyspujesz odpowiednia ilosc maki, do tego dolewasz oliwy z oliwek + dosypujesz troche cukru, troche soli, pozniej mieszasz drozdze w szklance z woda zeby nie bylo grudek, wlewasz do tego wszystkiego co masz w misce ( maka, oliwa itp...) mieszasz w jedna strone [...]
...na cukier ... Wydało się Klątwa... grubasku Walnie z gorącą herbatką ze słodzikiem i cytryną,to bez cukru się obędzie.Fajnie smakuje,czyści drogi oddechowe i ma wiele prozdrowotnych działań na organizm.Uważaj na pierwszy łyk,bo jak się tym parującym Amolem sztachniesz,to Cię nieźle pokręci Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2008-12-17 13:26:58
[...] zamieniaj go np na kaszę), tutaj już potaraj się mięso zamiast wędliny, margarynę wywal. 5 posiłek Chleb zwykły 120g Ser twarogowy półtłusty 200g Herbata, napar bez cukru 150g Cukier 10g Margaryna "Rama" 15g Na noc nie jedz węglowodanów - zjedz sam twaróg np z jogurtem naturalnym. Dodaj warzywa. Cukier i margaryna out. [...]
[...] Banan 50 Chleb zwykły 100 Polędwica sopocka 60 Margaryna "Rama" 15 5 posiłek Jogurt truskawkowy 1,5% tłuszczu 100 Ser twarogowy półtłusty 200 Herbata, napar bez cukru 150 Cukier 10 Oliwa z oliwek 20 uwzględniłem tu większość Twoich rad, ale niektóre nie pasują mi pod względem moich upodobań smakowych a chyba też powinno być to tak [...]
[...] jedzenie mięso,jaja ,sery,ryby,kasze.Stawy cię bolą bo biegasz a niedostarczasz organizmowi ani dobrego pełnowartościowego białka(kolagen w stawach to też białko)nie dostarczasz mienrałów,witamin rozpuszczonych w tłuszczach.Pomyśl co masz w tym soczku z marchewki prócz cukru?.Na tej diecie odradzam ci bieganie bo stawy upomną się o swoje.
[...] pomimo tego,ze wykryl cos slodkiego a to mu nie jest dostarczane-przestawi "tok myslenia". Chyba wlasnie z tego moze wziasc sie cukrzyca.Gdy najpier unikalo sie cukru,ale uzywalo slodzikow,a pozniej nagle zje sie cukier-organizm dalej bedzie myslal,ze jest oszukiwny i nie wytrzony enzymu trawiacego to czy cos tam,a to spowoduje [...]
Spytalam w innym temacie,ale nikt nie odpowiedzial ;/ Ciagle mnie ciekawi dlaczego sie mowi,ze slodziki sa zle,bo oszukuja organizm,ktory pozniej domaga sie jeszcze wiecej cukru i tak w kolko,wiec czemu moga ich uzywac cukrzycy? Przeciez jesli to prawda to tez musza byc wyrzuty insuliny,a dla szczegolnie wlasnie dla cukrzyka to bardzo szkodliwe
No i wlasnie temu jest pytanie dlaczego dietetycy zalecaja je dla cukrzykow... Tracenie wagi przez zastapienie zwyklego cukru to jedno,ale skoro to jest tak zle to nie mogilby dawac takich rad
[...] (: przed egzaminami tankuje niesamowite ilosci kofeiny (3500mg w trzy tygodnie) i zawsze pomaga... co do preferencji to kawe lubie taka jak kobiety... czarna i mocna! zero cukru/mleka bo szkoda psuc ten smak (: pozatym najlepsza kawiarnia w ktorej bylem (w polsce) jest w czestochowie, nieopodal Jasnej Gory. wlasciciel Wloch, ziarna sprowadzane [...]
[...] + sałatka z marchwi i kapusty zalana oliwą z oliwek tak ze 200 g + sok jabłkowy 2500 ml (do popicia :) ) Podwieczorek(po treningu) 250 ml mleka z bananem (pycha) Kolacja 75 g sera białego półtłustego + 100 g śledzia w oleju Na koncu brakuje mi troszke bualka ale bede pil herbatke bez cukru to mi sie troszke uzbiera. OCENIAJCIE I KRYTYKUJCIE!!
[...] /to oczywiście zależy od tego ile dana osoba spożywała ich wcześniej. Zwiększenie jest względem modelowego trybu odżywiania/. Oznacza to wyrzucenie wszelkich słodyczy, cukru stołowego oraz raczej ostrożne postępowanie z owocami. No i warzywa trzeba jeść. Co do diety wątrobowej to już lekarz powinien wprowadzić, bo to zależy od 'stanu' [...]
[...] po prostu nie mogę ich posiadać tu gdzie jestem. ] W ciągu 3 miesięcy w wojsku nabrałem ponad 5kg masy na herbatnikach i oranżadzie (wydawałem na to cały żołd i deputat papierosowy ). Nie bój się cukru gdy masz trudności z nabraniem masy. Teraz moim głównym źródłem węglowodanów jest chleb, dżemy z własnych owoców i kompoty z nich. Powodzenia.
[...] Cukrzyca. Amerykańskie Towarzystwo Diabetologiczne (ADA) zaleca tę chemiczną truciznę osobom chorym na cukrzycę. (I to wydaje się być logiczne, bo aspartam nie zawiera cukru.) Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez H.J. Roberts’a, specjalisty diabetologa, członka ADA i autorytetu w dziedzinie środków słodzących, aspartam [...]
[...] ile to daje białak, węgli i tłuszczu, ale na pewni nie tyle ile jest twojego zapotrzebowania. Dużo za mało białka. Nie ma zdrowych tłuszczy żadnych 1. Musli wyrzuć -za dużo cukru, lepsze płatki owsiane. Na śniadanie pelnowartościowe białko-zjedz lepiej jajka (placki owsiane z jabłkami-znajdziesz w przepisach sfd, albo omlet z jajek i białek W [...]
Cukier też powoduje chrupkość :-) Mi np, naujlepsze kruche ciasteczka jakie jadłam wychodzą z mąki krupczatki, masła i cukru . Nie dodaje się absolutnie nic więcej , co mówi dużo dlaczego nasze owsiane są miękkie ;-)
[...] pisała malinowa= cukier daje chrupkośc, wg mnie najwiekszą, chociaż ilość tłuszczu też ma znaczenie. Ja piekę sporo ciasteczek i też próbowałam osiagnąć efekt chrupkości bez cukru. Używam głownie stewii w proszku, czasem z domieszką ksylitolu. Niestety takiego efektu jak w ciastkach z cukrem nie udało mi się uzyskać. Jedyne, co moge polecić to [...]
Dzięki! Cukru nie używam, stewii nie lubię - wolę miód. Ale prażenie mi pasuje.... Spróbuję na pewno. Ostatnio przeszłam na gryczane pieguski z tegoż forum i mimo, ze też nie są chrupiące to moje najbardziej wymagające dziecię stwierdziło, ze może być:)
[...] dlaczego ale u wiekszosci ludzi coś co jest droższe i ładnie zapakowane to musi byc na bank zdrowe lepsze fajniejsze smaczniejsze itp itp . Przykład ? jogurty te niby fitness bez cukru sa droższe od tych w ktorych cukier jest a przeciez logicznie powinno byc na odwrót bo oszczędzają na cukrze Zmieniony przez - Zofarus w dniu 2012-10-21 17:55:03