[...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Część! Powiem tak, najlepsza dieta to taka, którą będziesz trzymał i będzie dla Ciebie dobra. Weglowodany nie są potrzebne do budowania masy mięśniowej, to generalnie stosowany mit. Weglowodany są potrzebne do dostarczania energii w wysiłku o bardzo wysokiej intensywności Najważniejsza w budowie masy ciała jest odpowiednia nadwyżka kaloryczna i [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Aby skutecznie tracić tkankę tłuszczową i jednocześnie minimalizować utratę mięśni, musisz pamiętac o kilku kluczowych elementach: Dieta musi mieć odpowiednia ilość Białka.Spożywanie odpowiedniej ilości białka jest kluczowe dla utrzymania masy mięśniowej. Zaleca się spożywanie około 1.6-2.2 g białka na kilogram masy ciała dziennie. Kontynuowanie [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witam ,ilość tłuszczów w diecie na poziomie 1-1,5 grama na kilogram masy ciała jest całkiem normalna w zalecanym przedziale. Nie widzę w tym nic złego. Warto jednak wprowadzić pewną stałość w diecie, tak abyś mógł to wszystko kontrolować. Zazwyczaj wszystko powinno być układane wg schematu . Zaczynasz od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego [...]
jak niej jesteś w stanie planu wykonać widzonie nie doszedłeś jeszcze do tego poziomu, zaniż powtórzenia lub zmień plan na jakiś łatwiejszy wariant. Co do kalorii, najlepiej to policzyć https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Ale wydają się bardzo prawdopodobne przy tej [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] pomiędzy poszczególne makroskładniki. Białko - 2-2,5g na każdy kilogram masy ciała. Dzięki takiemu poziomowi uda Ci się odpowiednio zregenerować na każdy kolejny dzień. Tłuszcze - 30% całkowitej kaloryczności powinno pochodzić z tłuszczy. Dzięki temu będziesz miała zapewniony porządek w gospodarce hormonalnej. Węglowodany - reszta kalorii [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wzrost wagi może być niepokojący dla kobiety, ale też nie powinien być stresujący. Może on wynikać z różnych czynników np.: - jakieś zmiany hormonalne i okres cyklu - czasami tak się zdarza, że nagle zaczynamy inaczej przechodzić cały cykl, zbieramy więcej wody, pojawiają się wzdęcia. Jeśli bardzo Cię to niepokoi możesz przy okazji wykonać badania [...]
Tłuszcze zwiększ do minimum 1g/kg masy ciała. Prawie w ogóle ich nie masz w diecie. Staraj się rozkładać posiłki tak, aby były pełnowartościowe. Ogólnie kalorii masz bardzo mało. Dlaczego zjadasz w jednym posiłku 200g ryżu a w innym nie dajesz w ogóle węglowodanów? Do każdego posiłku min. 200-300g warzyw.
Ciężko nabić tłuszcze, a nie chce smażyć czegokolwiek... Kalorii mało, ale redukcja, zero gdzieś wyliczyłem na 2700kcal. Z tymi posiłkami też lipa trochę, bo jak zjem 100g ryżu to mało, a wygodniej od razu ugotować te 200g. Kurcze dalej nie wiem, co tu zmienić :)
Czyli waga wzrasta ? To masz blednie wyliczone zapotrzebowanie . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj: