SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

Tłuszcze

  • Izolat białka w problemach w przybieraniu na wadze

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witaj! Witam serdecznie. Szukam porady dla mojego taty. Chodzi o problem w przybieraniu na wadze. Tata miał operację wycięcia śledzony, choruje także na trzustkę. w przypadku chorob ukladu pokarmowego, gdzie czesc narządów współpracujących z ukladem trawiennym jest wycieta, czy nie pracuje w pelni, kluczowym elementem jest dobrze dobrana dieta. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1490 Data: 2020-09-10 07:54:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Deficyt kaloryczny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam. W praktyce jeśli restrykcje energetyczne są zbyt głębokie rośnie ryzyko utraty tkanki mięśniowej i adaptacyjnego spowolnienia metabolizmu. Jeśli natomiast deficyt jest zbyt płytki, to nie osiąga się zamierzonych efektów bądź też postępy są zbyt wolne, poza tym organizm umie się adaptować do zmian w spożyciu pokarmu. Zmieniony przez - [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1624 Data: 2021-03-15 23:43:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1669 Data: 2021-04-19 07:12:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja wagi - Ile kalorii na redukcję?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] ok 200 kcal i obserwuj co będzie się działo przez kolejne dni. Najlepiej ustaw rozkład makroskładników tak, aby 30% spożywanych kalorii w ciągu dnia pochodziło z białka. Tłuszcze w diecie powinny być na poziomie 1-1,2 g na każdy kilogram masy ciała, a całą resztę kalorii będą stanowiły węglowodany. Polecam abyś zerknął do poniższego artykułu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2313 Data: 2020-08-19 11:18:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czym dobić białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3901 Data: 2021-09-08 21:02:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czym dobić białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Źródeł białka w dobrze zbilansowanej diecie jest duży wybór i nikt z tym nie powinien mieć problemów. Kwesta tego żeby zagłębić się trochę w te zalecenia. Poza tym, tłuszcze w diecie również są niezbędne, więc jak najbardziej może to być również wieprzowina, tłuste ryby, jajka, czy tłusty nabiał. Polecam poczytać więcej informacji na temat [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3901 Data: 2021-09-20 08:10:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka, tłuszcze, węgle na redukcji

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    W celu redukcji tkanki tłuszczowej konieczny jest deficyt energetyczny. Optymalne jego ustawienie przysparza wielu problemów. W praktyce jeśli restrykcje energetyczne są zbyt głębokie dietę trudno utrzymać w praktyce, pojawia się trudny do opanowania głód, dodatkowo rośnie ryzyko utraty tkanki mięśniowej i adaptacyjnego spowolnienia metabolizmu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1486 Data: 2020-11-16 23:33:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Głodówka, a odczuwanie głodu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1572 Data: 2021-03-25 21:48:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 500 gramów mięsa dziennie

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    /SFD/2022/3/13/1968d860167f45a1ba012aed338ea88b.jpg Nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie bo podałeś za mało informacji o sobie. Sam znam osoby, które mięsa zjadają ponad kg dziennie i czy to jest dla nich szkodliwe? Nie wiadomo bo to zależy w dużej mierze od całości Twojej diety, od składników jakie w niej spożywasz, całościowego podejścia do [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2627 Data: 2022-03-13 15:21:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Skąd brać białko? Jak uzupełnić białko w diecie?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witaj. Trudno mi to zrozumieć, gdyż ja ważąc 54 kg zjadam podobną ilość białka dzienne na redukcji i nie jest to dla mnie żaden problem. Na szybko może to wyglądać tak: /SFD/2020/8/6/bfb2bbe27ec64a3486fa7fc560d7ef2e.jpg /SFD/2020/8/6/15ddb1c2abf04e648f79a102379367ee.jpg /SFD/2020/8/6/936c0fb6144e4fe98129cc6d8f339dcd.jpg [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3066 Data: 2020-08-06 22:24:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pompa mięśniowa - jakie supelmenty?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 3128 Data: 2021-03-06 16:58:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Węglowodany w diecie redukcyjnej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Pomysł na dokładną redukcję by móc rozpocząć masę jest bardzo dobry. Gdy redukujesz powinieneś ograniczać źródła energii jakim są albo tłuszcze albo węglowodany. Jednak musisz pamiętać, że przy kompletnym wyeliminowaniu węglowodanów powinieneś podnieść kalorie dostarczane z tłuszczy. Gdy tego nie zrobisz możesz mieć poważny problem z [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1208 Data: 2021-01-18 07:19:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja i siłownia dla początkującego.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] zrobić badania. Następnie ważne byś odpowiednio podzielił te kalorie między makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Węglowodany powinny stanowić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1463 Data: 2020-09-11 07:17:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co na masę? Ile spać?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witaj, najlepsza dieta na masę, to dieta z dodatnim bilansem kalorycznym. Co do źródeł makroskładników (białka, tłuszcze, węglowodany), to kluczowa kwestia jest taka, że im mniej produkt przetworzony tym teoretycznie ma więcej dodatkowych warotści poza niesioną ze sobą energią ;-) 8h powinno być wystarczającą ilością snu jeśli nie odczuwasz braków [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1101 Data: 2022-06-18 21:26:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    Siemka, jeżeli ciśnienie jest ogarnięte to jak najbardziej dieta Plus trening siłowy i dodatkowo aerobowy. Tutaj na samym początku skupiłbym się na wyliczeniu twojego zera kalorycznego dobra no makroskładników czyli białko gdzieś na poziomie 2 g na kilogram masy ciała tłuszcze 1 g na kilogram masy ciała a reszta z węglowodanów. Tutaj z racji tego [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 789 Data: 2022-08-01 14:43:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dodatkowe jedzenie przed treningiem

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 946 Data: 2021-09-07 07:18:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Świetnie że pytasz bo właśnie od tego jest nasz serwis. :) Zacznijmy od podstaw... Po pierwsze, aby Twoje mięśnie rosły, muszą otrzymać bodziec do wzrostu. Takim bodźcem jest oczywiście trening. Nie może być on ani zbyt mały ani zbyt duży. Z tej przyczyny należy korzystać z programów treningowych wyłącznie dostosowanych do Twojego poziomu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1264 Data: 2020-05-22 18:48:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ile serii i powtórzeń

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam. Jeśli to początek przygody z FBW a zarazem początek Twojej przygody z treningiem siłowym ,to na początek wystarcza po 3 serie robocze każdego ćwiczenia .Później to sam zaobserwujesz kiedy zacząć dodawać. Najpierw jednak zaczniesz dodawać obciążenie. Poza tym "3" serie docelowe nie oznaczają że przed nimi nie wykonuje się 1-2 rozgrzewkowych. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1767 Data: 2021-03-16 20:20:35 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam , nie ulega wątpliwości, że kluczem do uzyskania pożądanych efektów podczas pracy nad sylwetką jest odpowiednie dobranie celu Niestety w praktyce okazuje się, że wiele osób ustawia priorytety w sposób niewłaściwy, przez co dochodzi do sytuacji, w których redukcje stosowane są przez jednostki szczupłe, a niekiedy wręcz wychudzone, a masa [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1686 Data: 2020-08-22 18:54:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Dziękuję za odp. Jak np. Platki owsiane mają w sobie bialko tluszcz i ryż tak samo i pieczywo to wszystko się wlicza czy roślinne nie wliczamy ani białka ani tluszcze?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1686 Data: 2020-08-22 19:30:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)