Dziękuję za odp. Jak np. Platki owsiane mają w sobie bialko tluszcz i ryż tak samo i pieczywo to wszystko się wlicza czy roślinne nie wliczamy ani białka ani tluszcze?
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
Witaj! Na noc pije ostatnio po 3 jogurty bakomy 0 % fatu, nie ukrywam ze bardzo dobrze sie czuje lepiej śpię. jak dobrze trawisz produkty tego typu to ok:) musisz jednak uwazac by nie byly to jogurty mocno naładowane cukrami, tak to jeżeli maja sporo bialka, to spoko opcja pzred snem, zerknij sobie na produkty typu skyr zwłaszcza z Pilosa w lidlu [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Postępuj wg wskazówek jak poniżej . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Cześć! Najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u specjalisty - dermatologa, ponieważ on najlepiej rozpozna przyczynę trądziku. Jeżeli chcesz natomiast próbować pozbyć się trądziku bez wizyty u dermatologa, to warto zacząć testować jak Twój organizm reaguje na różne pokarmy, gdyż często trądzik może mieć przyczynę o podłożu pokarmowym - alergia. [...]
Na pewno w przypadku trądziku to dieta ma niebagatelne znaczenie. Powinno się unikać spożywania pokarmów zawierających konserwanty, ostrych przypraw /np. tabasco, papryka, pieprz, chili/ i syntetycznych aromatów. Za znaczną część objawów trądziku odpowiada dieta oparta o węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym i w przetwory mleczne /no, chyba, [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Jak masz czas reszte skąłdników pokaromowych przyjąć tj. węgle i tłuszcze to i czas na białko też powinienieneś znaleźć. J/w pozostaja izolaty, lub białko bez laktozy https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Lactose_Free-opis40446.html
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
/SFD/2022/3/7/71f1a2072bd04c1a9b82741339c1ede6.jpg W przypadku zdrowych osób trenujących na siłowni zapotrzebowanie na białko podawane jest najczęściej w pewnych granicach od 1,6 do 2,2 g białka na kilogram masy ciała. I to jest taka wartość, że jak się w niej zmieścisz to nie powinno być problemu. Przy czym wiadomo, że dotyczy to osób zdrowych bo [...]
[...] w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] najbardziej istotnych białek oraz tłuszczu o którym mowa niżej. Najlepszymi źródłami węglowodanów są: ryż, kasza, ziemniaki, makarony, pełnoziarniste pieczywo i warzywa Tłuszcze - ok 30% dostarczanej energii powinno pochodzić z tłuszczy. Tłuszcz jest niezwykle ważny dla osoby aktywnej, trenującej. Jest istotny przy budowaniu masy mięśniowej [...]
Witaj. Największą uwagę powinieneś zwrócić na dietę, gdyż to ona jest głównym czynnikiem od którego będzie zależał ubytek wagi. Jest ona znacznie ważniejsza od treningu, a nawet najlepszy trening nie naprawi złej diety i błędów dietetycznych. Dwa podstawowe elementy tej diety. 1) Ujemny bilans kaloryczny - musisz zacząć od wyliczenia swojego BMR [...]
Osobiście że zdjęcia nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to styczeń, czy też lipiec. Nieszczególnie jest to widoczne. Jeżeli jednak jest to styczeń, to dat przydatności obowiązuje do końca miesiąca. Myślę jednak, że nie ma się czym przejmować. Nie jest to produkt, który zawiera wodę, tłuszcze, które są dobrym środowiskiem do rozwoju [...]
Nazywa się to zespół jelita drażliwego, a nie wrażliwego. Faktycznie jest to uciążliwa sprawa i może wpływać na budowanie masy. Proces trawienia zachodzi głównie w jelicie cienkim tam przyswajane są węglowodany, białka tłuszcze itd. Jeżeli masz przyspieszoną perystaltykę jelit skraca się czas kontaktu pokarmu z powierzchnią chłonną jelita. [...]