Policzyłem kalkulatorkiem. Wynik nie będzie super dokładny, bo np. w kalkulatorze nie ma kukurydzy z puszki, tylko kolby. Jednak orientacyjnie wygląda to tak. W całej sałatce: 96 g białka 22 g węglowowodanów 35 g tłuszczu 12 g tłuszczu można wyeliminować nie dodając majonezu. pozdrawiam
Dobrym pomysłem jest dorzucenie areo w dni treningów siłowych, tyle że między nimi musi być uzupełniona energia. Moim zdaniem przesadzasz z ilością białka w diecie, na oko z samego mięcha, jaj i tunczyka 400-450 g białka mi wyszło, dzieląc to przez Twoją wagę masz 5-6 gram białka na kilogram masy, a wystarczy nie spaść poniżej 2 gram. Moja rada [...]
Zawsze możesz spróbować - z twojego profilu (wymiary) wydaje się, że o tłuszcz nie musisz się zanadto martwić. Ale ograniczyłbym ilość mleka - 500 ml to 24 g laktozy. Ja robię owsiankę na wodzie, a na koniec dolewam trochę mleka. Proponuję moje śniadanie: 100 g płatków + 250 ml mleka (1,5%)+ 100 g sera - razem ok. 44 g białka, 85 g węglowodanów, [...]
/SFD/2016/9/28/cad90e513f0247ffa5753415c85c42ee.jpg Odżywka typu „gainer” zawiera przeważnie od 15 do 35 g białka w 100 g, resztę stanowią węglowodany, w małym stopniu tłuszcze, można powiedzieć, że jest to carbo z niewielkim dodatkiem odżywki białkowej. Jeżeli sądzisz, że podobne odżywki są zbędne i szkodliwe to ... przestań jeść węglowodany, [...]
Białka są to wielkocząsteczkowe biopolimery zbudowane z reszt aminokwasów połączonych ze sobą resztami peptydowymi. Wchodzą one w skład wszystkich żywych organizmów, jak i wirusów. Białka, jak i inne składniki odżywcze posiadają swoje specyficzne funkcje. Są to np.: - kataliza enzymatyczna, - transport, - magazynowanie, - wytwarzanie i [...]
/SFD/2016/8/10/0cd74b998c694517972351e2d9a3c213.jpgNa wstępie zacznę od przypomnienia, że niestety nie istnieje coś takiego, jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z powyższym, nie można ułożyć planu treningowego, ani dietetycznego, który będzie nastawiony na redukcję tkanki tłuszczowej jedynie z okolić pasa. Oczywiście jeśli [...]
Kształtowanie sylwetki zależne jest od kilku istotnych czynników. Zastosowanie się do nich i przestrzeganie pozwoli cieszyć się zdrowiem i dobrej jakości sylwetką. Pamiętać należy jednak o tym, że do wszystkiego trzeba czasu. Praca nad sylwetką trwa bowiem latami, a nie tygodniami, czy miesiącami. Nieznaczne zmiany oczywiście będą widoczne w [...]
minimum 6 dziennie, co maksimum 3 godziny, a lepiej nawet co dwie minimum 2 g białka / kg masy ciała, obecność białka absolutnie w każdym posiłku, przewaga kalorii ze zdrowych tłuszczy ponad kaloriami z węglowodanów GPP - ogólne przygotowanie fizyczne czyli ćwiczenia ogólnorozwojowe
No dobra, czyli mozna przyjac, ze jedzac posilki bogate w bialko nie musimy liczyc ile tego bialka zjemy bo i tak nie przytyjemy??? Ogolnie przyjete jest ze organizm nie wchlonie wiecej niz 35-40 g bialka w jednym posilku. WIec jesli ktos bedzie jadl przykladowo 5 posilkow dziennie i w kazdym z nich bedzie mial 50 g bialka to nie zaszkodzi mu to [...]
Gdyby życie było takie proste, jak to sugerujesz w swoim poście, to każdy z nas miałby sylwetkę herosa, a kobiety byłby idealnie zgrabne. Niestety nie jest to takie proste i niestety nie masz co się obawiać, że przypadkiem schudniesz i rozbudujesz swoje mięśnie. Każdy by chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Niestety nie jest to możliwe pod [...]
Pewne produkty są mniej lub bardziej zalecane w naszych dietach. Jest to naturalne, z uwagi na ich jakość i wpływ na nasz organizm. Gdyby każdy produkt spożywany działał na nasze ciało to samo, czyli gdyby dieta nie miała wpływu na to, jak wyglądamy i jakie jest nasze zdrowie, to można stwierdzić, że byłoby idealne. Niestety nie jest tak i warto [...]
Czy zastosowanie diety keto na tak krótki czas miałoby w ogóle sens? MASZ 3 TYGODNIE CZASU I CHYBA WIECEJ NIE ZRZUCISZ WAGI TYM CZASIE NA ZADNEJ INNEJ DIECIE CHOC NIE POLECAM TEGO TYLKO Z TEGO POWODU. POMYSL O WPROWADZENIU LEKKIEGO NEGATYWWNEGO BILANSU ENERGETYCZNEGO (JEDZ MNIEJ) OPROCZ DIETY KETO Jeśli tak, to czy 2 g białka na kg masy ciała [...]
Ludzie często mają różnego rodzaju pytania, które ich trapią i nie pozwalają skupić się na danej czynności, nie wiedząc o niej pewnych podstaw. Szczególnie ma to miejsce, gdy chcemy coś przeliczyć w różnych jednostkach. Jest tego tyle, że nie każdy potrafi przeliczać różnego rodzaju jednostki. Podobnie jest w Twoim przypadku. Zanim wyjaśnimy to, [...]
Mało jest osób, które nie lubią słodkiego. Szczególnie w sytuacji, gdy można zjeść go sporo, jak w standardowym posiłku, a jakość jego jest bardzo dobra. Oto jeden z takich właśnie przepisów. Zapraszamy do spróbowania. Ciasto kokosowe low carb - ala Marcin Olb Składniki: 1. 250 g twarogu, 2. 125 g mielonych migdałów 3. 125 g wiórków kokosowych 4. [...]
[...] te 30 gramow bialkoa wiecej dziennie spowoduje , lece na sokach wiec jest chyba podwyzszone zapotrzebowanie organizmu na bialko, wiecej miesnia sie buduje wiec i wiecej bialka potrzebuje, no ale jak trzeba to trzeba moge zmiejszyc je do 100g tylko ze to spowoduje ze dieta bedzie dla mnie gorsza , i ciezka bo ja i tak jestem glodny to [...]
[...] te 30 gramow bialkoa wiecej dziennie spowoduje , lece na sokach wiec jest chyba podwyzszone zapotrzebowanie organizmu na bialko, wiecej miesnia sie buduje wiec i wiecej bialka potrzebuje, no ale jak trzeba to trzeba moge zmiejszyc je do 100g tylko ze to spowoduje ze dieta bedzie dla mnie gorsza , i ciezka bo ja i tak jestem glodny to [...]
DZIEKI ZA POMOC np przy CKD po okresie przejsciowym zaleca sie nie wiecej niz 50 g dziennie A TO SKAD ?? PODAJ ZRODLA FAKT ZE ORGANIZM PRZY NSIKIM SPOZYCIU BIALKA (ZRESZTAJAK WSZYSTKICH SKLADNIKOW POKARMOWYCH0 LEPIEJ WYKORZYSTUJE TE DOSTEPNE, ALE 50 G BIALKA WYDAJE MI SIE DRASTYCZNIE MALO (CHYBA ZE DLA NIEWIELKIEJ KOBIETY) Fakty, nie mity [...]
Węglowodany są źródłem energii w większości diet osób trenujących i prawie wszystkich osób, które nie mają zbyt wiele wspólnego z kształtowaniem sylwetki. Do jednego z ich źródeł zaliczamy płatki owsiane. Jeden z bardziej popularnych składników śniadań większości osób. Płatki owsiane są produktem pozyskiwanym z owsa zwyczajnego w wyniku [...]