[...] stawy? Bo jak narazie wyczytałem tylko o żelatynie, ale ona jest chyba bardzo słabo przyswajalna. Podbijam tłuste ryby morskie-->omega-3+ witamina D, olej lniany i oliwa, orzechy wloskie zawierają witamine E, ktora dziala antyzapalnie. Poza tym czosnek i cebula zawierają związki siarki, ktore redukują hormony tkankowe odpowiedzialne za stany [...]
Mięsko=Biało Ale białka w twarogu jest też w chu** i trochę. Tylko wiadomo nie takie dobre i łatwo przyswajalne jak np. Pierś. WW to ryż moja dietka składa się głownie z ryżu i idzie dobrze. :) a tłuszcze to oliwa z oliwek a orzechy zawsze możesz sąsiadom podkraść. :P
[...] tego oleju w małych ilosciach do ogólnego zapotrzebowania dobowego ? Np 20-30g oleju. róznicuj tłuszcze w diecie. Olej kokosowy, oliwa, masło, tluste miesa i ryby, żółtka, orzechy, nasiona, lniany, tran, awokado- na wszystko jest miejsce w diecie. Co sie tak uczepiles tej kalorycznosci? Pisalam ci juz, ze tyje sie od nadzwyki i źle dobranego [...]
[...] 0 białek, 49,8 tłuszczy) ale zeby caly czas tej oliwy nie pic to mozna zjesc nasiona słonecznika 25g rano i wieczorem ( 50g = 9.3 węgli, 21,85 tłuszczy, 12,2 białka) lub orzechy włoskie 25 rano i 25 wieczorem (50g = 5,75 węgli, 30 tłuszczy, 8 białka) czy nie za bardzo??? Współczynnik BMR 2242.43 Aby utrzymać wagę Kalorie 3868.19 [...]
[...] ale nie trzeba. Można również inaczej go używać. Powiem, ze uzywalbym go tylko do smazenia. najważniejsze żeby urozmaicać-różnicuj źródła tłuszczu-oliwa,olej lniany,migdały,orzechy włoskie/laskowe,pestki dyni,masło dobrej jakości 82% tłuszczu Jak napisalem wyzej, kokosowy tylko do smazenia bym dawal, natomiast do posilkow pije lniany, na zmiane [...]
[...] 0 białek, 49,8 tłuszczy) ale zeby caly czas tej oliwy nie pic to mozna zjesc nasiona słonecznika 25g rano i wieczorem ( 50g = 9.3 węgli, 21,85 tłuszczy, 12,2 białka) lub orzechy włoskie 25 rano i 25 wieczorem (50g = 5,75 węgli, 30 tłuszczy, 8 białka) czy nie za bardzo??? Współczynnik BMR 2242.43 Aby utrzymać wagę Kalorie 3868.19 [...]
Dalej nie ma jasnej odpowiedzi ... Więc podam przykład. Dajmy na to 5 posiłków. 1.Masło 2.Oliwa z oliwek 3.Olej Lniany 4.Oliwa Z Oliwek 5.Olej lniany. Ew. Orzechy Będzie dobrze? Zmieniony przez - songo1310 w dniu 2013-06-21 09:31:27
Dalej nie ma jasnej odpowiedzi ... Więc podam przykład. Dajmy na to 5 posiłków. 1.Masło 2.Oliwa z oliwek 3.Olej Lniany 4.Oliwa Z Oliwek 5.Olej lniany. Ew. Orzechy Będzie dobrze? Zmieniony przez - songo1310 w dniu 2013-06-21 09:31:27 tak będzie, chyba ;]. Ale jak z tym ile mam tego jesc/pić będzie tak jak to tam napisalem ze 25g rano i [...]
Czy orzechy włoskie podczas obróbki termicznej(np pieczenia) tracą o3? Na pewno utlenienie kwasów tłuszczowych zajdzie. Do pieczenie lepiej stosuj wiórki kokosowe.
Czesc mam pytanie co do tego w jakich ilosciach stosowac oliwe z oliwek, orzechy włoskie i słonecznik. Jak juz się dowiedziałem "tluszczu dajesz tyle, ile brakuje do bilansu po odjeciu bialka i wegli" ale nie rozumie tego. To znaczy ze np. mam do zjedzenia 134g białka a jem np. 124(to jest tylko przykład) to różnica wychodzi 10g i tak samo mam [...]
Maly516 : Dorzuć jakieś orzechy do śniadania, dałbym też jakieś ziemniaki zamiast jednego posiłku kaszy. Co do makroskładników, podbiłbym tłuszcze i obniżył węgle. Do dyskusji o tym założyłbym oddzielny temat, bo admin może byc mniej uprzejmy ode mnie :)
Zależy od tego z jakich źródeł pochodzi reszta tłuszczów. chodzi mi o nienasycone i nie wiem co będzie lepsze czy migdały, orzechy włoskie, nerkowce czy dobrać smakowo? Zmieniony przez - mariuszpruszek w dniu 2013-06-25 13:25:35
Zależy od tego z jakich źródeł pochodzi reszta tłuszczów. chodzi mi o nienasycone i nie wiem co będzie lepsze czy migdały, orzechy włoskie, nerkowce czy dobrać smakowo? Zmieniony przez - mariuszpruszek w dniu 2013-06-25 13:25:35 Włoskie to źródło wielonienasyconych. Kwasy tłuszczowe nasycone :6.56 Kwasy tłuszczowe jednonienasycone :9.4 Kwasy [...]
czym dopelniac jezeli pije dziennie 150g oliwy z oliwek? Skoro masz aż tyle jednonienasyconych to uzupełniaj nasyconymi - wiórki kokosowe i wielonienasyconymi - orzechy, ryby.
a 100 ml mozna uznac jako 100g? i czy w takim martini są syfy typu cukier, syrop gluk-fruktozowy itp? bo składu nie ma nigdzie, a lubie to czasem wypić :P A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3? Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2013-06-25 15:25:39