SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nie dać się czasowi

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1602607

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22034 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627585
Teti - bardzo mi przykro, po powrocie z pracy już jej nie zastałam... jesli miałaś ochotę na szyneczkę ze zdjęcia.
A za wieprzową w całości własnie się zabieram:)


Zmieniony przez - Paatik w dniu 2018-07-11 16:40:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Paatik
Matematyka? Tylko kalorie się liczą? Może co do wagi tak - ale kompozycja ciała i inne tzw. korzyści zdrowotne - tu już inni szatani są czynni - nie tylko kalorie:) Kabo tak jak Tobie - ciężko mi uwierzyć...
Brann - latasz jak z pieprzem to i ciastka i batony spalisz:)


Batony to czasami i tylko białkowe low/zero sugar- jak nie mogę ogarnąć posiłku . W nich nich bardziej problematyczne są tłuszcze (utwardzone)

Ciastek nie jadam:)

U mnie na tej mojej redukcji jest sporo cukru i takie info mnie bardzo cieszy. I nie dlatego ze lubię śmieciowe jedzenie -ale dlatego że IFFY wymaga kompromisów w tej kwestii. Dwa że lubię daktyle i miód- i nie będę rezygnował z nich bo redukcja. No i jak widać skoro kcal i makro się zgadza- to dobra taktyka nie rezygnować - wtedy taka redukcja jest komfortowa psychicznie. Zawsze więcej problemow sprawiała mi rezygnacja z pewnej grupy produktów niż ograniczenia w ilości spożywanego pokarmu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...IIFYM....brak możliwości edycji kilka minut później irytuje :)


Zmieniony przez - Brann w dniu 2018-07-11 18:19:44

Zmieniony przez - Brann w dniu 2018-07-11 18:21:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Czy ja przegapiłam przepis na tą szyneczkę??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3416 Napisanych postów 6136 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 264578
Nie spotkałam się jeszcze nigdy z teorią, że na redukcji trzeba rezygnować z miodu i daktyli :-/ to co niby ryż, kurczak i brokuły?

Zawsze rzucaj siebie na głęboką wodę - tam dalej jest do dna...

https://www.sfd.pl/[BLOG]_zdrowo_i_sportowo__Nene87-t1159713-s420.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1443 Napisanych postów 2141 Wiek 5 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 81408
Dziewczyny no co wy tu takie smaki robicie?! Właśnie kończę trening i jeszcze głodniejsza się zrobiłam
1

Take your dreams seriously.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22034 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627585
Paula - aż ciężko przepis napisać, bo robisz właściwie jak chcesz i z czego chcesz. Jedyne co pewne to 18 g soli na 1 kg mięsa, 100 ml wody i 1-2 łyżki żelatyny. Pierwszy raz robiłam z udek kurczaczych i dałam jeszcze 2 ząbki czosnku i 2 łyżeczki przypraw ogółem (głównie majeranek, cząber, tymianek). Drugą robiłam już z udek, polędwiczek z indyka i piersi kaczych - nie dałam czosnku, tylko 2 łyżki miodu, trochę pieprzu i cząbru (mniej niż pół lyzeczki). Wszystkie przyprawy i żelatynę sypiesz do wody, mieszasz i wlewasz do pokrojonego mięska. Dobrze reka wyrabiasz i gotowe. Wkładasz do szynkowaru na noc do lodówki.
Koleżanka wkłada oliwki albo kapary, albo paprykę - chwali bardzo takie dodatki, ja jeszcze nie próbowałam. Wiem, ze 2 łyżeczki ziół to dosyć solidnie czuć. A 2 łyżek miodu nie czuć, ale szynka jest taka delikatna, bardzo smaczna. dzisiaj robiłam mielonkę schab-pierś kurczaka. Ale na razie siedzi i sie maceruje. Jutro rano będzie się parzyć:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 745 Napisanych postów 3413 Wiek 48 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37245
Paatik, no coz sama chyba musze sie za produkcje zabrac.


Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 11/07/2018 19:51:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nene87
Nie spotkałam się jeszcze nigdy z teorią, że na redukcji trzeba rezygnować z miodu i daktyli :-/ to co niby ryż, kurczak i brokuły?
. No ja się spotkałem. Co więcej wydaje mi się że cięcie cukrów do zera jest jednym z paradygmatów dotyczących redukcji dość szeroko promowanych. Ale to tyko moja subiektywna opinia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3416 Napisanych postów 6136 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 264578
Brann
Nene87
Nie spotkałam się jeszcze nigdy z teorią, że na redukcji trzeba rezygnować z miodu i daktyli :-/ to co niby ryż, kurczak i brokuły?
. No ja się spotkałem. Co więcej wydaje mi się że cięcie cukrów do zera jest jednym z paradygmatów dotyczących redukcji dość szeroko promowanych. Ale to tyko moja subiektywna opinia.

I tak jest, jak początkująca osoba w temacie odżywiania zaczyna redukcje to z reguły rezygnuje całkowicie z cukru, co by się odzwyczaic od tego smaku i nie kombinowac. Tak samo ludzie dalej myślą o tłuszczu, który też jest "zly", a produkty powinny być Light.

Zawsze rzucaj siebie na głęboką wodę - tam dalej jest do dna...

https://www.sfd.pl/[BLOG]_zdrowo_i_sportowo__Nene87-t1159713-s420.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

T3

Następny temat

Redukcja, zdrowie

WHEY premium