b/w/t -- bialko/weglowodany/tłuszcze 2/4/1 -- to ilosc gram na 1 kg Twojej wagi czyli masz 164 g białka, 328 g wegli, 82 g tłuszczu, ukladasz sobie dietke pod te wartosci zeby tyle wyszło Ci w ciagu dnia, na wszystkie posiłki, jezeli nie widac postepów dokładasz np 200 kalorii z wegli i tłuszczy, zaczynasz łapac fat to odejmujesz Zmieniony przez [...]
[...] konkretne, jednak jezeli nie suplementujemy sie jakimis saa toproponowalbym na masie miedzy 1.8 a 2.2 weglowodany okolo 2-3g naj;lepiej w treningowe 3 a w nietreningowe 2. tluszcze na masie utrzymalbym na poziomie 1g a na redukcji tluszczem zastapilbym kcal z ww. ja osobiscie stosuje na redukcji taka zasade ze najpierwucinam z diete dopoki [...]
Pot jest wydzieliną gruczołów potowych. W skład jego wchodzi głównie woda - 98%, chlorek sodu 0,6-0,8%, tłuszcze, mocznik, kwas moczowy, amoniak, kwas mlekowy, węglowodany, składniki mineralne. Jego dokładny skład zależny jest do tego, czy jest to pot wydzielany w wyniku zwiększonej temperatury ciała, np. w czasie wysiłku lub wydzielany stale, bez [...]
Chcąc poprawić swoje nawyki żywieniowe, zdrowie i sylwetkę każdy zdaje sobie sprawę z tego, że warto wyeliminować z diety, wszelkie produkty przetworzone, które zdecydowanie niekorzystnie wpływają na nasz organizm. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, czym są produkty przetworzone. Z tego też względu warto wymienić przykłady tego typu [...]
Zanim sięgniemy po suplementy i leki warto się zastanowić nad przyczyną problemów ze snem i w miarę możliwości spróbować te czynniki wyeliminować. Jakie mogą być przyczyny problemów ze snem? - nadmiar stresu - życie w wiecznym pędzie - nadmiar pracy - nieodpowiednia dieta - przetrenowanie - wykonywanie zbyt intensywnych treningów wieczorową porą [...]
Witam ! Prosiłbym o pomoc w sprawie diety. Tutaj moje dane i planowana dieta: Wiek: 24 lata Waga: 80kg Wzrost: 178 BF: 20% Cel: redukcja do 10% Dieta: 7:00 -ostrowia 24 g białka -płatki owsiane 50g 10:00 -makaron 50g -tuńczyk w wodzie 130g -oliwa z oliwek 5g 12:00 -tatar 65g 14:00 -serek wiejski 150g 15:00 -pierś z kurczaka 200g -olej lniany 5g [...]
Każdy, kto trenuje siłowo w celu kształtowania sylwetki, zdaje sobie sprawę z tego, że aby budować mięśnie, czy redukować tkankę tłuszczową należy dostarczać po treningu nie tylko samo białko lub same węglowodany a pełnowartościowy posiłek. To właśnie tego typu posiłek będzie istotny. Bez względu na to, jaki jest nasz cel treningowy. Jak więc [...]
Bierz wszystko na raz do posilku bogatego w tluszcze, ubogiego w blonnik i kalorycznego. Pora nie gra roli. Bierz, tak, zebys dostarczal minimum 1g czystych omega-3, wiec minimum 3g oleju rybiego.
[...] Mcdonald: 6g fish oil (ok 2g (EPA+DHA) ) Berardi: 6-10g (EPA + DHA) (dla zwiekszonej wrazliwosci na insuline) Erasmus: 1 lyzka jego mikstury + dodatkowo jeszcze jedna na kazde 50 funtow wagi. (15ml=6,4g LNA + 3,2g GLA + inne tluszcze) Najbardziej optymalny stosunek n-6:n-3 to 2:1, przy stosunku 1:3 moga pojawic sie klopoty z krzepliwoscia krwi.
na twoim poziomie zaawansowania kretka jest jak najbardziej zbedna/ sila miesnie rosna na treningu i diecie (bialko weglowodany tluszcze ) a krete to odstaw perzynaj,mniej na rok./. stagnacja.. -- miesnie sa dziwne i nie rosna caly czas tak samo, im cwiczysz dluzj tym mniejsze przyrosty masz ... cwiczysz mało czasu np 3 miechy- przysrosty duze w [...]
o kurcze ale się skwasilem czemu na oleju roślinym nie można smażyć nie odsyłajcie mnie do postów podwieszonych bo nic nie widze cos mi się kojazy że tłuszcze pod wpływem temperatury stają sie mniej wartosciowe czy cos prosze o odpowiedz i odbijam
w skrócie: tłuszcze wielonienasycone, czyli roslinne, są w organizmie utleniane. Czyli po poprostu poddtruwaja organizm.. pozdrawiam Zmieniony przez - coraMietka w dniu 2005-08-14 23:54:28
to nie jest tylko kwestia jak dany tłuszcz znosi temperature..tu chodzi ogólnie o produkty spalania w organizmie..taka np. oliwa z oliwek wbrew pozorom dobrze znosi b. wysoka temp. na patelni, choć nie poświadczy tego jej aromat, a połączenie jej na patelni z jajem to chyba najgorszy możliwy wybór. Tłuszcze zwierzęce służa do smażenia produktów [...]
Nie chciałem zakładać nowego posta żeby nie zaśmiecać wiec piszę tu swoją dietę.Diete załatwiłem w Odżywianiu, was pytam o suplementy ale najpierw dieta. Zapotrzebowanie to 134g białka(1,7g /kg masy ciała) 474 ww(6g/kg masy) i 119g tłuszczy (1,5g/kg masy ciała) Śniadanie (godzina około 7.00) Mleko zaw. tł 0,5% 400g Musli tropikalne 120g Oliwa [...]
Początki układania diety są trudne, ale przyjrzenie się swoim posiłkom i wprowadzenie korekt wychodzi tylko na dobre. Jak się do tego zabrać? Najpierw należy ustalić zapotrzebowanie kaloryczne. Pomocne w tym będą informacje zawarte w artykule: http://potreningu.pl/articles/1873/jak-prawidlowo-okreslic-zapotrzebowanie-na-energie- W drugiej [...]
Nabiał jest to nazwa grupy produktów żywnościowych pozyskiwanych od krowy, owcy, kozy, czy innych ssaków. Ptaki nie są ssakami, jaja nie są produkowane z mleka, więc nie należy ich zaliczać do nabiału. Do grupy produktów nabiałowych należy zaliczyć np.: - mleko, - ser żółty, - twaróg, - serek wiejski, - kefir, - jogurt, - maślanka, - śmietana. [...]
Kurczak jako produkt z grupy mięs słynie z dużej zawartości białka - makroskładnika, który chroni organizm przed utratą masy mięśniowej podczas odchudzania i wspomaga jej odbudowę po ciężkim treningu. Poza tym jest jest bardzo sycącym składnikiem żywieniowym, który hamuje apetyt na długo. wspomniany produkt ma niską zawartość tłuszczy nasyconych, [...]
Jajka bez wątpienia są jednym z podstawowych źródeł białka, tłuszczów i sporej ilości witamin oraz składników mineralnych w naszej diecie. Można zaliczyć je razem z kilkoma innymi produktami jak kasza gryczana, czy wątróbka do niedrogich, łatwo dostępnych i lubianych przez większość osób super food. Czyli produktów o wyjątkowych właściwościach [...]