Cześć! To zależy co chcesz osiągnąć kupując ten produkt. Jeżeli Twoim celem jest podkręcenie odrobinę metabolizmu i pomoc na ostatniej prostej w redukcji, to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Natomiast tak jak napisałem, będzie to produkt dobry gdy masz wszystko dopięte, to znaczy dopięty trening oraz dieta.
Witam , jeśli deficyt energetyczny jest zbyt głęboki, automatycznemu włączeniu ulega tzw tryb oszczędny, który powoduje zmniejszenie wydatkowania energii. W ten sposób mimo, że trenujemy dużo – spalamy stosunkowo niewiele. Co więcej do akcji wkracza kortyzol, który doprowadza do nasilonej proteolizy – zamiast spalać tłuszczu, zaczynamy spalać [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Witaj, każda osoba, która zaczyna redukcję, powinna zacząć od doboru treningu oraz diety. Zakładam, że to już zrobiłeś :) Suplementy, jak sama nazwa wskazuje, są uzupełnieniem Twojej diety o elementy, których nie jesteś w stanie dostarczyć wraz z pożywieniem. Dobrym przykładem jest odżywka białkowa. Często wydaje nam się, że skoro ćwiczymy albo [...]
Cześć! Ciężko odpowiedzieć na takie pytanie, a zaraz napiszę dlaczego. Pisząc o uzupełnieniu diety, nie piszesz jak wygląda Twoja dieta. Czy aby spożywasz odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy. Ważne jest również z jakich źródeł one pochodzą. Czy spożywasz odpowiednią ilość kalorii? Jeżeli nie wiesz jak wyliczyć ile kalorii spożywać [...]
Jaka jest data przydatności do spożycia, tego niestety nie wiemy. Tak samo jak i Ty, w sytuacji gdy nie masz opakowania. Z reguły produkty tego typu mają dwa lata daty przydatności do spożycia. Może więc ona być bliska końcu lub półtora roku po terminie, jeżeli już dwa lata temu była krótka. To na co warto zwrócić uwagę, to to, że nie jest to [...]
Wartości odżywcze na 1 naleśnik na 100 g Energia 575 kJ 850 kJ 140 kcal 205 kcal Tłuszcze 4,4 g 6,4 g W Tym Nasycone 1,1 g 1,5 g Węglowodany 19,2 g 28,4 g Z Których Cukrów 4,3 g 6,4 g Błonnik Pokarmowy 0,6 g 1,0 g Białko 5,0 g 7,5 g Sól 0,46 g 0,68 g Składniki Mleko odtłuszczone mąka pszenna jajko z wolnego wybiegu mąka gryczana olej rzepakowy [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Cześć! Na samym początku oblicz ile tak naprawdę Twój organizm potrzebuje aby redukować. Tutaj możesz znaleźć wzór do obliczenia zapotrzebowania ->http://www.sfd.pl/-t276436.html Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Cześć! Patrząc na Twoje zdjęcia sądzę, że jeszcze z 4 - 8 tygodni powinnaś być na redukcji. Zacznij od wyliczenia kaloryczności: http://www.sfd.pl/-t276436.html Na redukcji zachęcam do rozpoczęcia od odjęcia 200-300 kcal. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.
Jeśli chcesz zrobić "odchudzony" schabowy, to wystarczy że zrobisz go w mniejszej ilości panierki i nie będziesz kąpał go w oleju, a wszystkie użyte składniki wpiszesz w dziennik żywieniowy. Schab możesz obtoczyć w niewielkiej ilości mąki (saute) i usmażyć na małej ilości tłuszczu, który zważysz przed usmażeniem. Tak samo sprawa wygląda w [...]
witaj. smialo mozesz skorzystac z prostego FBW jaki wkleil kolega wyzej :) Aby zbudować mięśnie, potrzebujesz planu treningowego dostosowanego do Twojego wieku, wzrostu, wagi i celów. Po tym co nam napisales wystarczy tutaj podstawowy plan, ktory bedzie w stanie obciazyc wszystkie grupy miensiowe GLOBALNIE. Pamiętaj też o odpowiedniej diecie [...]
Podczas budowania masy mięśniowej ważna jest nadwyżka kaloryczna oraz białko, który jest budulcem - tutaj masz jak najbardziej rację. Nie można zatem stawiać na równi węglowodanów i tłuszczy i określać je jedynie jako źródło energii. Owszem oba są źródłem energii, ale są między nimi duże różnice jeśli chodzi o wykorzystanie przez nasz organizm. [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Oczywiście że tak! Jest to niezwykle popularne zestawienie suplementów, które w połączeniu z dietą i treningiem gwarantuje uzyskanie sportowego wyglądu. Wyższy udział białka w diecie powinien być podstawą każdej dobrze zaplanowanej redukcji wagi. Dlaczego? Wyższy udział białka przyspiesza tempo przemiany materii, daje uczucie większej sytości, [...]
Cześć! Najlepiej rozpocząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie energatyczne, warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić [...]
Witam , proponuje ułożyć dietę zbilansowaną. Dieta zbilansowana to dieta, która dostarcza nam wszystkiego czego potrzebujemy, czyli: - makroskładników – węglowodanów, białek, tłuszczu - odpowiednich wartości tych makroskładników, zgodnych z zapotrzebowaniem organizmu, na który składa się nasza podstawowa przemiana materii, tryb życia, rodzaj [...]