Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]
Cześć! Jeżeli chcesz zrobić redukcję to najpierw powinieneś obliczyć ile kalorii powinineś spożywać, a nie szacować. Wzór do obliczeń znajdziesz tutaj - http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
/SFD/2022/3/23/879a90213e574008a3d5c04323102ed0.jpg Kwestia białka na redukcji jest dość dobrze już opisana ale wokół białka narosło wiele niedomówień. Białko jest materiałem budulcowym to wie każdy, ale białko nie jest jakiś cudownym składnikiem diety. Układając dietę wszystkie składniki węglowodany, białko, tłuszcze są istotne i trzeba do nich [...]
Możliwe , że potrzebujesz wprowadzic zmiany w posiłkach a konkretnie w produktach które spożywasz . Pamiętaj również , że w trakcie budowania masy mięśniowej konieczne jest zwiększanie podaży energii. Do samej przemiany białek w organizmie zużywamy około 20% wartości podstawowej przemiany materii. Osoby z szybkim metabolizmem, mające wyraźne [...]
Słuchajcie trenuje już kilka miesięcy trzymam dietę cały czas na dodatnim bilansie kalorycznym a problem z przebraniem na wadze oraz zmianie wymiarów. Jem dużo ryżu kurczaka i dupa co zrobić? A gdzie tłuszcze ? Rozpisz diete. Konkretnie ile posiłkow itd. Na samym ryżu i kurczaku ciężko się buduje mase bo trzeba jeść i jeść. A wystarczą orzechy, [...]
Cześć! Najprościej gdy skorzystasz z wzoru ponizej: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
Cześć! Jeżeli chcesz szybko obliczyć ile kalorii Twój organizm potrzebuje, to zapraszam do zerknięcia na tą stronę ->http://www.sfd.pl/-t276436.html, tutaj znajdziesz wzór na jego obliczenie. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
Witam , niestety ale bezmyślne praktyki odchudzające, nawet jeśli na krótszą metę okazują się być skuteczne, to po pewnym czasie doprowadzają do efektu jo-jo. Co najgorsze często okazuje się, że wracających kilogramów jest więcej niż zgubionych i w konsekwencji po kilku takich kuracjach jesteśmy jeszcze grubsi niż przed rozpoczęciem pracy nad [...]
Cześć! Jeżeli makro już masz wyliczone, to podział makroskładników jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
Dojadaj pokarmem, który ma mało tłuszczy" Chipsy to Lays prosto z pieca Wafle ryżowe z dżemem Żelki Ewentualnie odżywka. Większość śmieciowego jedzenia to tłuszcze trans + węgle proste. Zabójcze combo, unikaj tego. Jak już masz jeść jedzenie przetworzone, to zjedz coś co składa się z samych węgli - mniejsze zło.
Co Ty za głupoty wypisujesz ? Plecy i nogi to największe grupy mięśniowe one maja być na pierwszym miejscu ujęte w planie treningowym .To akurat ramion możesz nie trenować , gdyż są one zaangażowane przy treningu innych grup mięśniowych . W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta [...]
Oczywiście, że jest sens. To wcale nie jest tak mało! W 3 dni w tygodniu spokojnie jesteś w stanie przetrenować całe ciało, a jeśli znajdziesz jeszcze chwilę na odrobinę kardio to też super. Do redukcji tkanki tłuszczowej niezbędny jest deficyt kaloryczny i prawidłowo skomponowana dieta. Dlatego, ustaw sobie dzienny bilans kalorii na delikatnym [...]
Cześć! Przede wszystkim aby wyrobić sobie "kaloryfer" powinieneś popracować nad odpowiednim treningiem, jak również odżywianiem. Sam monohydrat kreatyny nic nie da, gdy nie dasz organizmowi sygnału do wzrostu ani materiałów z których będzie mógł budować mięśnie. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł aby wiedzieć ile powinieneś jeść: [...]
/SFD/2020/10/6/9665ef01e6b14269953798aaa8db841b.jpg Stawy w naszym ciele to bardzo ważne struktury i co ważniejsze muszą nam wystarczyć na całe życie i powinniśmy o nie odpowiednio dbać. Pomijamy tutaj zupełnie sprawy chorobowe czyli schorzenia, które powodują degradację naszych stawów bo to sprawa odpowiednia dla lekarza lub fizjoterapeuty. [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 500 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie [...]
Cześć! Na samym początku w okresie masowym ważna jest dieta jak i trening. Zacznij od wyliczenia swojego zapotrzebowania korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami [...]