Cześć!
Patrząc na Twoje zdjęcia sądzę, że jeszcze z 4 - 8 tygodni powinnaś być na redukcji.
Zacznij od wyliczenia kaloryczności:
https://www.sfd.pl/-t276436.html
Na redukcji zachęcam do rozpoczęcia od odjęcia 200-300 kcal.
Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/
odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
https://www.sfd.pl/Redukcja_od_A_do_Z__artykuł-t654560.html