Jesli wszystko dobrze policzyles, to zacznij od 3200 i stopniowo schodz do 2700. Wtedy dodaj jeszcze aeroby w dni wolne od siłowni. Przy 2g bialka /kg i 0,5-1g tłuszczu na kg resztę zamien na węglowodany, pewnie bedzie to nieco poniżej 4g/kg.
Czytaj uważnie - nie napisałem że niepotrzebna ci dieta, ale że niepotrzebna ci dieta REDUKCYJNA, że mógłbyś mieć dietę na poziomie zapotrzebowania i ćwicząc mógłbyś równocześnie budować mięśnie i zrzucać tłuszcz. Sorry ale nie pomogę prawie dwumetrowemu facetowi odchudzić się do wagi poniżej zdrowego BMI dla jego wzrostu bo nasze działania na tym [...]
Mam problem. Od jakiegoś czasu byłem na diecie robionej "na czuja" - zastąpiłem białe pieczywo pełnoziarnistym, smażę bez tłuszczu, unikam słodyczy, takie tam... Ostatnio sięgnąłem do tabel, zrobiłem trochę matematyki, i wyszło mi, że pochłaniam dziennie zaledwie 1300 kcal! Przy zapotrzebowaniu minimalnie poniżej 2400. Usiadłem więc [...]
Kilka mitow do rozwiania : --------------------------------------- Przyjrzyjmy się uważnie diecie ketonowej. Okazuje się, że dieta ta pozwala utrzymać masę mięśniową dzięki wysokiej zawartości białka, natomiast tak manipuluje pozostałymi składnikami pokarmowymi, by spalić tłuszcz. TYLKO JESLI ZACHOWAMY ODPOWIEDNIA ILOSC KALORII Niektórym osobom [...]
Cieszę się, że się cieszysz :-) A tak na poważnie, to ćwiczę sporadycznie. W zeszłym tygodniu tylko te BP, potem 10x10 C&P + 60rwań.. Właśnie! Co czuję po Clean&Press (2x16kg) 10x10 ??? Dwugłowy uda, pośladkowy, górny grzbiet. Barków i tricków jakoś to nie obeszło. Bo jak ma się wyciskanie 2x16 z dipami?? Może zamiast C&P warto byłoby robić samo [...]
Ciężko mi tak wszystkim jednocześnie odpowiedzieć, bo z doskoku do kompa piszę.. Przepraszam, że niektóre rzeczy/pytania pominąłem!! Głębokość zejścia w pompce - przyczyna takiego a nie innego zejścia w pompce jest prozaiczna: gdybym zszedł głębiej, to bym walnął twarzą w podłogę. Może wynika to z wady postawy, a może nieświadomie pochylam głowę, [...]
tosowanie i dozowanie gumy ksantanowej zależy od właściwości chemicznych zagęszczanej substancji i gęstości, jaką chcesz uzyskać w gotowym posiłku: Poniżej 0,25 g/kg: napoje mleczne fermentowane (maślanka, kefir, zsiadłe mleko) Poniżej 2 g/kg: napoje mleczne niefermentowane (shake, jogurt, koktajl mleczny) Poniżej 3 g/kg: deser, galaretka, kisiel [...]
Witam. Dostałem produkty jak na zdjęciu kody z Enantan na nie działają(pozostałych jeszcze nie sprawdziłem), Waszym zdaniem, które z tych produktów powinny działać, a które są podejrzane ? /SFD/2018/5/28/9e4f2d35ec584139a2c5ba372c1fdada.jpg /SFD/2018/5/28/cc937011415f49b29236bd8746a141ed.jpg /SFD/2018/5/28/e789804ce3a9484a863cf5f30b080e7b.jpg [...]
gfc_84 Witam mam takie pytanie odnośnie prezentowanej Metody 15 10 5 w planach FBW Moim priorytetem jest zwiekszenie sily w wyciskaniu na plaskiej i w przysiadzie. AKURAT TE 2 GRUPY POWINNE DOBRZE REAGOWAC. (cel to 100x5 - obecnie 80x3 w WL i 110x5 - obecnie 100x2 w PRZYSIADZIE) WIEC KLATE CHCESZ POPRAWIC O 25% PRZY JEDNOCZESNYM POPRAWIENIU [...]
Ja wiem ze kuchnia nie jest lekka. Od 6 lat jak zacząłem z nią zabawę nie schodzę poniżej 14 do ręki. Ale w sumie jedzenie za darmo. Robiąc 2on2off czyli 15 dni pracy razy jakies 15-20 zł dziennie na jedzenie odchodzi to bardzo duzo w skali miesiąca
Ale znow 9h.. Jutro nie ma nic donpracy to wezme szamke i bede siedzial i jadl. Stane na wage rano , zaloze sie ze 92 bedzie :) 2000 kartonow zaden ponizej 15kg
no bo nie jestem w stanie wyliczyć tego ile spale. W pracy fizycznej + aero hmm troche trudne, ja pisze tylko o spożywaniu ilości kcal czyli powyżej zapotrzebowania. Koniec tematu, dla mnie to proste jak budowa cepa, jemy albo ponad bilans albo poniżej bilansu, nie wiem po co ta duskusja
To jak ty to robisz? ja nie wyobrażam sobie "złego zarzucenia " :) nawet z cieżkimi hantlami na płaskiej poprostu przechylam się na ławkę lekko podbije nogami i hantle są tam gdzie mają być, potem spinam łopatki i napieprzam. Przy skosie to wygląda troche bardziej dynamicznie ale też dopiero keidy hantle znajdą się na klatce spinam łopatki i [...]