Wypiski pt-nd 11.05 DNT MISKA 1579kcal, 105g białko, 119g tłuszcze, 17g węglowodany ______________________________________________________________________ 12.05 TRENING Rower w terenie 9.01 km Czas trwania 32m:32s Średnia prędkość 16.6 km/h Max prędkość 37.2 km/h Wysokość -62 m / 125 m Przewyższenie 199 m ↑ / 21 m ↓ Na jedym odcinku cos [...]
A ja się nie zgodzę co do tego, aby łączyć tak posiłki. Moim zdaniem powinno się łączyć białka+tłuszcze oraz białka+węgle, białka + węgle 2 posiłki (przed, po treningu), do tego 2/3 posiłki białka+tłuszcze i jeden białka+tłuszcze+węgle na śniadanie. Co do reszty się zgodzę, na noc twaróg + ew. jakieś źródło tłuszczy(choć ja nie daję np.) 1. Tutaj [...]
Spozywajać tluszcze nasycone, powdujesz ze miesnei staja sie gluche na sygnal od insuliny natomiast komorki tluszczowe sataj sie na ten sygnal wyczulone, a wiec kazdy wysoki poziom insuliny powoduje pchanie przez insuline glukozy w tluszcz a nastepnie transport do tkanki tluszczowej proste ww i tluszcz powduje ze wysoki poziom insuliny robi to [...]
Przewertowałam najważniejsze tematy. Od przyszłego poniedziałku (ten tydzień musi dojść mi piłka do fitnessu, hantle regulowane, muszę się spotkać z trenerem a jutro wyrywam zęba wiec pewnie do czwartku/piątku rezygnacja z wszelkich aktywności) chciałabym wprowadzić je w życie. Nowy plan do wyboru Plan 1 Trening siłowy - poniedziałek, środa, [...]
CO najmniej 1800-1900 kcla, a i to na początek. ww do 150, tłuszcze co najmniej 60g. OK, czyli węgle tylko do 150 będę trzymać, białka 130, tak jak mi zkrainyczarow napisała, tłuszcze co najmniej 60 g - czyli rozumiem, że może być więcej. czyli tłuszcze to jedyna moja "ruchoma" :D myślałam po prostu, że to były takie "początkowe wytyczne" dla [...]
Stretching - ćwiczenia rozciągające Stretching nie tylko poprawia wygląd, rozciąga mięśnie, ale także dobrze wpływa na kondycję i zdrowie. Jest doskonałą rozgrzewką i równie dobrym sposobem na zakończenie treningu i wyciszenie organizmu. Stretching jest dobry dla każdego. Powinien być uwzględniony w każdym programie [...]
********** Badanie nr 13 ********** białko serwatkowe (WP) vs kazeina (CAS): Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion The speed of absorption of dietary amino acids by the gut varies according to the type of ingested dietary protein. This could affect postprandial protein synthesis, breakdown, and [...]
[...] na płatki owsiane 2. jabłko to nie posiłek, białko musisz dac warzywa i zdrowe tłuszcze 3. warzywa 4 warzywa 7. zdrowe tłuszcze i warzywa opcja 2 możesz podbić tłuszcze i węgle obniżyć delikatnie 1. źródło białka dodaj 2 warzywa 3 warzywa + tluszcze 4 warzywa 5 tuńczyk puszkowany tylko czasami, z 2 razy w tyg, do tego tłuszcze i warzywa 6 warzywa
jak najbardziej właśnie do wygłazania opinii, ale nie widze specjalnego sensu w dywagacjach na temat dopuszczonych do obrotu składników preparatów - żaden z nich nie jest użyty bezcelowo, jak wspomniałem, nad naszymi produktami pracują specjaliści, a każdy z użytych składników ma uzasadnienie odżywcze, technologiczne, organoleptyczne etc. kazeina [...]
Zaczynając od końca. Jeśli chodzi o tłuszcze roślinne wolę zdecydowanie olej kokosowy. To tłuszcz rośliny w naturalnej, stałej postaci, termostabilny. Potem olej z awokado czy tłuszcz kakaowy też jest nienajgorszy. Na końcu oliwa z oliwek czy nawet olej lniany. Tłuszcze roślinne też mogą być wartościowe, nie ma co generalizować. Nie tyle [...]
Zupełnie przypadkowo przegladajac zasoby działu "odżywianie" natknąłem sie ten artykuł Moim zdaniem kolejny raz został poruszony bardzo ważny temat tłuszczy - często niesłusznie zaniedbywanych w diecie. kurcze jakoś za poważnie to wyszło bardzo ładnie wszytko opisane i kolejne mity odnośnie tłuszczy obalone. "Tłuszcz pokarmowy = [...]
Mam pytanie odnoście tego czy do diety wliczać tylko tylko tłuszcze z dobrego źródła(oliwa z oliwek, orzechy, żółtka jaj itp) czy dodawać również te znajdujące sie np. w ryżu, płatkach, mleku. pozdrawiam
[...] a bezwzględnie unikać tłuszczu po smażeniu, kiedy coś się, nawet lekko, przypaliło. Było trochę artykułów na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Możesz wyszukać jeszcze więcej. Generalnie liczy się rodzaj tłuszczu, jego [...]
Ja wiekszosc smaze miecho niz gotuje albo piecze i zyje smaze na kokosowym bo mi najbardziej smakuje smazone typu gyros :-D A jak tam sylwetka i wyniki badań (cholesterol itd.)?... Bo z miażdżycą o różnym stopniu zaawansowania żyje wielu ludzi, tylko nie zdają sobie sprawy z tego, że mają słaby, "zapchany" złogami układ krwionośny, co [...]
Są również w oleju sojowym i rzepakowym. Występują też we wszystkich margarynach, jak też, ale w mniejszej ilości w tłuszczach zwierzęcych (masło, smalec, itp.). Tłuszcze nienasycone mają w temperaturze pokojowej postać oleistą (ciekłą). Tłuszcze nasycone są ciałami stałymi. Zatem im bardziej "ciekły" jest dany produkt tłuszczowy, tym [...]
Stan skupienia należy wiązać raczej ze stopniem nienasycenia, a nie ze źródłem pochodzenia (pisałem o tym). Tzw. konfiguracja cis wokół wiązania podwójnego (tłuszcze nienasycone) powoduje gorsze "dopasowanie się" do siebie cząsteczek tłuszczu, a co za tym idzie obniżenie temperatury topnienia, stąd tłuszcze nienasycone są w temperaturze [...]
z innego postu kolegi lsd-25 : Wartość odżywcza 100g "jajka" wg. USDA National Nutrient Database Kalorie 147kcal Białko 12,6g Tłuszcze 10g Jednonienasycone 3,8g Nasycone 3,1g Wielonienasycone 1,4g Cholesterol 0,42g Węglowodany 7,7g Jajka dzielimy w zależności od wagi na 4 klasy wagowe. Pod każdą klasą podaje wartości dla [...]