Szacuny
0
Napisanych postów
244
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
10979
Jesli chodzi o aeroby z rana na czczo, to bcaa przyjmowac tylko przed, czy przed i po biegu?
I co do biegania, to bola mnie miesnie piszczelowe w trakcie, na chwile pomaga przerwanie biegu i marsz/rozciaganie miesni. Moze to wina zbyt "twardego" obuwia?
Szacuny
1
Napisanych postów
406
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5211
Właśnie co z tym bólem piszczeli podczas biegania?
Ja troszkę biegam i co prawda już wczoraj prawie wcale mnie piszczelowe nie bolały, ale za to drętwiał stopy : P
Dodam, że biegam po parku, gdzie 75% trasy jest w śniegu i brei roztapiającej się, a przed biegiem rozgrzewam się.
/edit. Samemu tłumaczę sobie to, że po prostu dawno nie biegałem i trzeba te piszczele nieco przyzwyczaić, ale sam nie wiem czy mam racje.
Zmieniony przez - IwaN48pl w dniu 2013-04-06 14:16:46
Szacuny
195
Napisanych postów
9906
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
174402
Mam pytanie odnośnie dipsów, a właściwie bólu klatki po ich wykonaniu.
3 dni temu pierwszy raz zrobiłem dipsy. W czasie ich wykonywania czułem ból w mostku, ale tłumaczyłem to sobie tym, że robię je pierwszy raz i boli, bo mam słabą klatkę. Dziś mijają 3 dni od tego, a ciągle czuję ból w mostku.
Co to może być? Teraz próbując zrobić nawet jedną pompkę czuję jakby ten mostem miał mi się rozsadzić. Co ciekawe przy wyciskaniu sztangi nic takiego nie czuję. Czy to może być jakiś uraz? Wiem, że nie jest to forum medyczne, ale proszę o pomoc.
Szacuny
3
Napisanych postów
127
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4552
Mam pytanie robie mase(teraz fbw) i na silce robie na kazda partie miesni po 4 serie 12-10-10-8 powtorzen(dokladam ciezary co serie).Ale inni robia tez rampe albo ciagle tyle samo powtorzen,ma to jakies znaczenie w budowaniu miesni czy nie?
Szacuny
0
Napisanych postów
190
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2979
Mam pytanie co do paskow, czy polecacie, wiem ze temat był juz pare razy ale zawsze jest milion odpowiedzi. dzisiaj przy 100 w MC czułem ze mogłem, ale sztangi wyjezdzała mi z dłoni...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
kravenski
Jesli chodzi o aeroby z rana na czczo, to bcaa przyjmowac tylko przed, czy przed i po biegu?
I co do biegania, to bola mnie miesnie piszczelowe w trakcie, na chwile pomaga przerwanie biegu i marsz/rozciaganie miesni. Moze to wina zbyt "twardego" obuwia?
ja bym unikał biegania na czczo ale jeśli już to zabezpiecz mięśnie przed i po
Najczęściej mięśnie piszczelowe się wzmacniają i ból ustaje z czasem, po kilku treningach. Obuwie na pewno w przypadku biegania ma znaczenie ale o dopasowaniu butów poczytaj na forach poświęconych bieganiu tam znajdziesz najlepsze informacje
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
balmarek
Mam pytanie co do paskow, czy polecacie, wiem ze temat był juz pare razy ale zawsze jest milion odpowiedzi. dzisiaj przy 100 w MC czułem ze mogłem, ale sztangi wyjezdzała mi z dłoni...
Paski się przydadzą, aczkolwiek jak chcesz dużo dźwigać to musisz dużo dźwigać i tylko pozornie to zdanie nie ma sensu. To bardzo proste. Nie licz na poprawę chwytu, jeśli np uginanie nadgarstków robisz na 20kg gryfie.
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
rion10
kravenski
ja bym unikał biegania na czczo ale jeśli już to zabezpiecz mięśnie przed i po
Najczęściej mięśnie piszczelowe się wzmacniają i ból ustaje z czasem, po kilku treningach. Obuwie na pewno w przypadku biegania ma znaczenie ale o dopasowaniu butów poczytaj na forach poświęconych bieganiu tam znajdziesz najlepsze informacje
Aero na czczo bardzo efektywna sprawa, ale bcaa wrzuć przed.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
kalikstat
Mam pytanie odnośnie dipsów, a właściwie bólu klatki po ich wykonaniu.
3 dni temu pierwszy raz zrobiłem dipsy. W czasie ich wykonywania czułem ból w mostku, ale tłumaczyłem to sobie tym, że robię je pierwszy raz i boli, bo mam słabą klatkę. Dziś mijają 3 dni od tego, a ciągle czuję ból w mostku.
Co to może być? Teraz próbując zrobić nawet jedną pompkę czuję jakby ten mostem miał mi się rozsadzić. Co ciekawe przy wyciskaniu sztangi nic takiego nie czuję. Czy to może być jakiś uraz? Wiem, że nie jest to forum medyczne, ale proszę o pomoc.
Trudno wyczuć co się stało możliwe, że coś naciągnąłeś w obrębie mostka i teraz objawia się bólem. Żeby coś konkretnego napisać trzeba by było iść do lekarza jeśli nie przejdzie bądź zaobserwować czy sytuacja się będzie powtarzać. W okolicach mostka są przyczepy mięśni piersiowych może być tak, że poręcze były zbyt mocnym ćwiczeniem