Nie wiem, ale mi przypomina niedokończonego łabędzia.
Hard work & dedication
Ilość wyświetleń tematu: 318926
Hard work & dedication
Hard work & dedication
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
vvtbdSiemano. Mam zacząć chodzić na siłownię, ale jestem totalnie zagubiony w tym wszystkim.. Na początek trochę info: Jedna z rzeczy jakich się dowiedziałem to to, że jestem endomorfikiem (tego jestem pewien). Posiadam trochę zbędnego tłuszczu, chociaż nie jestem również przesadnie gruby. Jeśli chodzi o sport, to dość aktywnie jeżdżę na rowerze. Nie wiem, od czego zacząć: trening na siłę czy na rzeźbę? Chciałbym generalnie schudnąć i wyrobić mięśnie, więc raczej to drugie, ale nie mam pojęcia czy można to zrobić od razu na start bez żadnego "robienia siły". Sprawy diety ogarniam, ale chcę rozwiązać wcześniej przedstawioną kwestię oraz, jeśli mogę od razu zacząć się rzeźbić, to jakie ćwiczenia mam wykonywać. Wyczytałem wiele rzeczy: że trening ma być intensywny, że najpierw większe części ciała, że źle jest robić jedną partię, a potem sąsiadującą następnego dnia. Byłbym wdzięczny za jakiś wykaz na trening 6 dni w tygodniu oraz partie, jakie miałbym trenować. Ewentualnie jeśli ktoś od razu podrzuci ćwiczenia, to się nie obrażę, ale aż taki leniwy nie jestem.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Nasz sklep
Mega promocja