Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
A co to za różnica jakie dasz, jedyna sprawa to taka że bitumicznego nie zapakujesz na gryf dużo bo z reguły jest szerokie, ile dokupić trudno powiedzieć, nie znamy Twych możliwości, np na siady czy ciągi to progres szybko idzie, raz dwa i już będziesz 80-100 ciągnął w MC.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
6
Napisanych postów
407
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
4867
Jest jakas roznica miedzy miedzy suwnica klasyczna (sorry za nazewnictwo, chodzi mi o ta taka zwykla, skosna, do wypychania ciezaru nogami lezac) a pozioma (wypychanie nog w pozycji siedzacej)? mam problemy z stawami (jestem juz umowiony na wizyte w tej sprawie) i chcialbym sprobowac na tej poziomej, czy ta klasyczna jednak lepiej rozwija miesnie nog?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Nie nie ma takiej zależności, że jedna jest lepsza a druga gorsza. Po prostu nieco inaczej pracują ( w innej płaszczuźnie ) i mają nieco inne przełożenie ciężaru. Spróbuj, na której Ci lepiej.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
W wersji z filmu ciężary trochę rosną w górę i mocniej pracuje środek pleców/dolne kaptury. Plus obciążenie kręgosłupa i praca mięśni skośnych brzucha są większe.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
18
Napisanych postów
2730
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
78145
No wlasnie zauwazylem ze ciezar biore wtedy większy, chociaz tez wydawalo mi sie ze bardziej czulem plecy niz przy zwyklym wioslowaniu w oparciu o lawke
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Każde ćwiczenie można lub z czasem należy modyfikować pod siebie lub wersje używać zamiennie. Najważniejsze jest to żeby wiedzieć co dana zmiana wprowadza nowego do ćwiczenia, jak modyfikując jego wykonanie wpływamy na pracę mięśni. Najważniejsza wiedza i świadomość po co dana zmiana jest wprowadzona.