Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA vol.2

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 319058

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 246 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1871
ej faktycznie ta fota kłamie

Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-25 14:32:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
A wracając do pytania: przysiady nie wystarczą do stymulacji każdego mięśnia, dlatego dołącza się do planów wykroki, ciągi na prostych nogach, uginania itd. Niemniej- przy takim obwodzie uda fbw z 1-2 ćwiczeniami na nogi powinno starczyć. Dorzuć ew wykroki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 246 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1871
"Niemniej- przy takim obwodzie uda"
-Czy to oznacza że moje nogi nie są aż takie złe? W sumie sam sobie to mowilem ze nie mam (na szczescie) takich bocianych nóg, mimo ze wgl ich za bardzo nie cwiczylem tylko po prostu w dziecinstwie duzo jezdzilem na rowerze
Co do tych ciągów na prostych nogach - o co z tym chodzi? To samo tyczy się uginań? Chodzi tu o ćwiczenia na maszynach ? - Wyprosty nóg siedząc / suwnica/uginanie leżąc tyłem?? Wykroki tak srednio lubie bo nie moge duzego ciezaru dać, w sensie z rąk mi hantle wypadają. Czy maszyny wystarczą?

I przy okazji dodatkowe pytanie, skoro powiedzialeś że przy fbw moge dodac do przysiadow ewentualnie 1-2 cwiczenie. To czy np jak robie wyciskanie płasko i nie czuje za bardzo klatki - dobrą opcją bedzie dorzucenie chociażby takich linek na bramie? Bądź rozpiętek-chociaż to ćwiczenie podobno za bardzo rozrywa klatke jak na 3x w tyg fbw, ale takie linki na bramie?? Przejdą? Priorytet plecy i klatka u mnie wiec z plecami robie podobnie ze np robie MC, potem podciagania, potem wyciskanie plasko i np dorzucam w miedzy cwiczenia wiosłowanie sztangą/hantlą. Żeby dobrze zrobić te plecy. Dobrze w ogole robie? Niestety nie mieszcze sie w seriach jezeli chodzi o regule fbw:
Duze partie 12 serii na tydzien, małe 9. Ale mówiono mi ze nie mam sie o zadne przetrenowanie martwic wiec stwierdzilem ze cos takiego moge robic. Co myslicie? Czy warto dorzucic te cwiczenie na klatke dodatkowe?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Przy tak małym obwodzie uda. Nogi wyglądają jakbyś ich nigdy nie ćwiczył.

Jeżeli robisz coś na pół gwizdka, to nie czujesz efektów.

Odpal jakiś atlas ćwiczeń z łaski swojej.

Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2015-01-26 10:53:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Znam atlas ćwiczen ale te cwiczenia ktore robie sa podstawowe dlatego je robie ale nie czuje takiej pompy jak np przy linkach na bramie. Wyciskanie płasko czy to w skosie ma tylko 4 serii(zgodnie z regułą 3 dni po 4 serie) no ale co z tego jak 2 serie u mnie to takie rozgrzewkowe, 3 seria to 75% ile dam rady, a 4 seria (ostatnia) to max ile dam, 1 seria praktycznie na maxa, dlatego stwierdzilem ze warto cos dodac, i stad moje pytanie czy moge dorzucic jakies cwiczenia na klatke czy inne partie, bo nie mam zamiaru juz sie ograniczac do tych serii. 12 serii tygodniowo, no to jak ja tak robilem ze 4 serie na 1 treningu to male efekty widzialem.... Linki moge dodac albo nie wiem moge nawet laczyc wyciskanie plasko ze skosem, chociaz tak jak mowilem na linkach najmocniej klate czuje

Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-26 11:00:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
4 serie mają być docelowe, a nie rozgrzewkowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Pandarek
4 serie mają być docelowe, a nie rozgrzewkowe.

Żartujesz nie? Przez pół roku, od poczatku mojej kariery z masa, robilem cwiczenia wedlug planu i sugerowalem sie tym ze ciezar zwiekszamy co serie. No i jak miałem obok ćwiczenia napisane: 4 bądź 5 serii to po prostu czy to były przysiady czy cos innego to wychodziło to tak: 1 seria: 10x sam gryf na rozgrzewke(20kg), 2 seria: 8x 30kg, 3 seria: 8x 35kg, 4 seria 7x 40kg, 5 seria 6x 45kg (mój max).
Podobnie to wyglądało przy innych ćwiczeniach.... np wyciskaniach czy cwiczeniach na barki... albo suwnicy
nie wierze... czyli co nie mów mi ze mam robić łącznie 8-9 serii, ze z tymi przysiadami na koncu mam jeszcze 4x powtorzyc ten moj max 45kg?????
PÓŁ ROKU W PLECY. teraz juz wiem czemu efekty takie slabe.... no ale jak wtedy to sie ma do tych 12 serii tygodniowo.. nie wierze... eh
1,5h robiłem taki FBW, to przy Twoim zastosowaniu to bym z 3h robil taki trening chyba
Wytłumaczcie mi to, powiedz ktoś że on żartował....

Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-26 11:16:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
4 serie to może robić osoba, która przychodzi na siłownie i jest zupełnym świeżakiem. Po jakimś okresie spokojnie tych serii można robić sporo więcej. A to że nie masz efektów nie koniecznie jest spowodowane tym jak dokładałeś ciężar czy ile serii robiłeś ale może przez niedopiętą dietę lub regenerację.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Rion, rzuciłbyś okiem na temat porządkowy?

Avertos dużo jeszcze kont założysz?

Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2015-01-26 11:28:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
rion10
4 serie to może robić osoba, która przychodzi na siłownie i jest zupełnym świeżakiem. Po jakimś okresie spokojnie tych serii można robić sporo więcej. A to że nie masz efektów nie koniecznie jest spowodowane tym jak dokładałeś ciężar czy ile serii robiłeś ale może przez niedopiętą dietę lub regenerację.

Śpie po 10-11h - regeneracjana pewno jest.
Dieta jest, nawet była taka że się zalałem - wg mnie wina słabych treningów bo jakby były odpowiednie to jedzenie nie odkładało by się w fat...
Zastosuje sie wiec do porad, jestem ciekawy tylko jak beda u mnie wygladaly przysiady z 9 seriami (zgodnie z regula zwiekszania ciezaru a potem 4 serie cieżaru docelowego) to samo tyczy sie barków, tricepsa, wyciskania czy nawet pleców. Czlowiek uczy sie na bledach heh...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do sprawdzenia. Proszę o pomoc.

Następny temat

Powrót na siłownie suple?

Spalanie
Polecane artykuły