Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA vol.2

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 319074

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Lepiej by robić też normalnie rower czy bieganie, ale po treningu aero powinno być lekkie, to jest rowerek przejdzie, ewentualnie marsz/wolny trucht.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 324 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56384
Ok, dzięki
...
Napisał(a)
Usunięty przez rion10 za pkt 5 regulaminu
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2619 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 36108

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2619 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 36108
Wrzucam wyciskanie żołnierskie do oceny:

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Nie jest źle, jeśli taka szerokość chwytu jest dla Ciebie optymalna to zostaw. Pilnuj dołu grzbietu zwłaszcza w ostatnich powtórzeniach bo widać, że uciekają Ci do przodu biodra musisz to skontrować mięśniami brzucha bo przy większych ciężarach może się źle skończyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wiem, sam to zauważyłem, ale i jest znaczna poprawa w stosunku do tego co było ostatnio. Tutaj biodra poszły mi do przodu tylko przy ostatnim powtórzeniu. Dzięki.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Pompki na poręczach do oceny:

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
jaka wersja poręczy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Na triceps.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 690
Cześć ! Pilnie potrzebuję pomocy . Od równo tygodnia realizuję plan FBW - Full body Workout + od tego samego dnia (tydzień temu) zaczełem moją 1 w życiu dietę . I co ? No powiem brzydko Ch**nia . Poczyłem drastyczny spadek siły , tydzień temu zrobięłm 60kg 8 ruchów, a dzisiaj przy 3 musiałem ściągać sztangę z siebie ... Tak to bolało . Wgl. jak ćwiczę od 4 miesięcy poczułęm wskok siły na klatce , ale w wyglądzie nie specjalnie . Biceps , plecy , tak widzę efekty i nawet sporę bo nawet znajomi mi mówią że chyba ćwiczyć zaczełem . Ale klatka nie specjalnie idzię w górę . Od dzisiejszego Dnia przerzucam się na Split , z tego powodu że nie wierzę w magiczny FBW i po prostu dla mnie mięsień musi być zpompowany konkretnie , a nie 2 serie na biceps -.- Co to wgl. jest ? Może i FBW jest dobrym, planem treningowym ale nie dla mnie , ponieważ trzeba tam dobrze dobrać ciężary itd. itp. i można tak pisać w nieskończonośc . 4 miesiące ćwiczyłem Splitem trochę zmodernizowanym (już tłumaczę )

1. Klatka wyciskanie sztangi leżąc 3 s
2. Skos górny i od razu jak odłożyłem sztangę łapałem za hantle i robiłęm rozpiętki . tzw. 3 super Serie

1. Wyciskanie sztangi stojąc , uginanie ramion
2. Modlitewnik ze sztangą i od razu rzucałem sztangę i łapałem ze hantelkę żeby "dobić" biceps .

Po tych treningach czułem dużą pomopę i łapka skała przy pompie o 1-2cm , dodam że czasem wyskoczyła jakaś żyłka ... A teraz przy tym FBW , brak zakwasów . Brak pompy . I siła spada nie tylko przy klatce .
Czy powrócenie do tego Splita to dobry pomysł ? Czy zrobić standardowy split że 4/3/3 założmy bez tych Super Serii ... Dodam żę mam zamiar tak rozpisać tydzień .

Pon - Klata / Tric
Wt - Plecy/ Przedramię
Śr - Barki/ Biceps / Kaptury
Czw - Wolne
Pt - Klata / Tric
Sob - Plecy/ Przedramię
ND - Barki/ Biceps / Kaptury
Pn - Wolne .
To dobry pomysł ? Najlepszą motywacją jest dla mnie progress , dzisiaj jestem zdemotywowany że nawet nie chce mi się trzymać diety ... Z ręką na sercu że dietę trzymałem wzorowo , jadłem dokładne porcję .. 0 alkoholu , 0 Nikotywny i innych używek . Nawet dorzuciłem witaminy 100% dziennego zapotrzebowania + jadłem warzywa i owocę . Proszę o wypowiedź KOGOŚ DOŚWIADCZONEGO W BUDOWANIU MASY MIĘŚNIOWEJ . Dodam że chcę PON/SR/PT/ND/WT (...) Robić lekki brzuch , jak wiemy wakację się zbliżają i chcę szybko złapać mięśnia i brzucha , nie od razu rzym zbudowano ... Wiem o Tym , ale z tego co pisali inni we wcześniejszych postach po 2 tyg diety niby są efekty .. Mi wystarczy że po miesiącu będe widzieć efekty , bo zmotywuje mnie to do wydania kolejnych pieniędzy na dietę . Bo jak wydam 250zł na dietę z własnej kieszeni i nie bd widział rezultatów to kop dół i dosłownie kulka w łep .. PROSZĘ O POMOC , niech ELITA tego forum się wypowie i mi pomoże . !
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do sprawdzenia. Proszę o pomoc.

Następny temat

Powrót na siłownie suple?

Spalanie
Polecane artykuły