Szacuny
0
Napisanych postów
47
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
187
Dzień dobry!
Moje pytanie: Czy łączenie przysiadu przedniego i ciągu w formie klasycznej na zasadzie GVT, czy to nie będzie zbyt duże obciążenie kręgosłupa ? Czy lepiej będzie pozostać przy rumuńskiej wersji?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Dla mnie kozackie połączenie przysiadu tylnego i klasycznego martwego ciągu w długiej rampie ok 10 serii świetnie ora całe ciało. Oczywiście to jako dzień dołu/nóg ale trzeba wiedzieć na ile możesz sobie pozwolić bo można się nieźle przejechać na takim połączeniu. Oczywiście jako ostatni trening w tygodniu i najlepiej dwa dni off po nim.
Szacuny
0
Napisanych postów
47
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
187
Pandarek
Zależy jakie ciężary planujesz założyć.
Ciężar 50% CM w moim przypadku jest równa także 50% wagi ciała. Dla obu ćwiczeń będzie to ten sam ciężar i jak dla was śmiesznie mały aż wstyd się przyznać, że zacznę od 37,5 - 40kg w tych bojach
Szacuny
3
Napisanych postów
418
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8523
Witam, ważę 86kg i jestem od 3 tygodni na redukcji. Chcę zejść maksymalnie do 80kg z jak najmniejszą stratą siły i masy. Robię plan taki jak na końcu masy czyli FBW 5x5. Doszedłem do ciężarów w mc 170x5 przysiad 125x5 wl 87,5x5 żołnierskie 55x5. Problem w tym że strasznie ciężko idą te ostatnie serie i np. jak robie mc to przed ostatnim powtórzeniem musze zrobić z 5 sekund przerwy. Co myślicie aby zejść po 20kg w mc itp. i znów dobijać do tych ciężarów zwiększając po 2,5-5kg tygodniowo? Siły chyba nie stracę przez to a może chociaż te aktualne ciężary będą lżej szły. Czy na redukcji lepiej tak nie kombinować ?