Szacuny
13
Napisanych postów
537
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4291
ronie220... Czytałem artykuł w Perfect Body, ale były jeszcze 2 numery, gdzie były omawiane serie i zagadnienia treningowe, a nie mam do nich dostępu :)... Pewnie nikt mi nie pomoże, ale ogólnie T.H.T cechuje się treningiem, w którym skupiamy się na jak największej hipertrofii poprzez dużą intensywność i robienia w każdej serii max. powtórzeń ;) Tym samym przy mniejszej objętości mamy lepsze efekty.
DT: Po pełnej redukcji
Cel: Reverse i powolne wbijanie mięcha.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Rafall
Ponieważ już któryś raz z kolei zdarza mi się, że pytania są olewane :) Opisałem co mogłem , podałem ilosc serii jakie wykonuje tygodniowo , pozniej ze wszystko sie rozwija tylko ramiona nie , i tyle co tu wiecej pisac podajcie jakies metody zeby przelamac stangacje ktore moze wy stosowaliscie , poprosiłem o pomoc i po raz kolejny poczułem się zlekceważony ;)
Ale na czym polega opisanie problemu- "buły mi nie rosną, robię 9 serii na bica i 12 na trica"?
Zwiększ objętość, popraw technikę, zwolnij ruch ekscentryczny, używaj innych obciążeń, zmień ćwiczenia... No to jest standardowy repertuar rozwiązań, ale to jest chyba oczywista oczywistość.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
1. Artykuły w PB stoją na tak niskim poziomie, że tego nawet nie ma co komentować. 2. Nie rozumiem o co chodzi z tą "objętością"... Objętość to sensu largo ilość przerzuconych kg, albo sensu stricto liczba powtórzeń. Celem każdego treningu jest dobranie takiej objętości na takim %cm, żeby nie było przetrenowania, ani niedotrenowania... Po prostu nie rozumiem zdania "objętość nie jest wyznacznikiem efektów" i nie wiem jaką tezę ono stawia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
PoGGromca
A może Pandarek się wypowie? Zgodnie z tym co było opisane, objętość nie jest wyznacznikiem efektów- ponoć to mit.
Czasem się zastanawiam skąd się biorą takie teorie, objętość treningowa jest jednym z podstawowych parametrów treningowych i najłatwiej nią manipulować.
Wszędzie na tym forum są informacje, aby w FBW unikać ćwiczeń izolowanych, a tymczasem u georga ćwiczenia na nogi się izolowane...Czy lepiej te ćwiczenia zamienić na jakieś inne ?