Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA vol.2

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 318991

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
KamiD
Mam dwa pytania odnośnie prostowania przedramion na wyciągu:

1. Jaka jest różnica w działaniu na mięśnie w chwycie neutralnym a standardowym nachwycie?
2. Dlaczego przy użyciu lin zamiast drążka jest o wiele ciężej?

1.W przypadku chwytu neutralnego mocniej pracują rejony grzbietu biegnące bliżej kręgosłupa.Ponadto jest to najsilniejszy chwyt, więc ciężary rosną.

2.Większy wymóg stabilizacyjny.Podobnie jak w porównaniu sztangi do sztangielek.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 259 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2679
ronie220

1.W przypadku chwytu neutralnego mocniej pracują rejony grzbietu biegnące bliżej kręgosłupa.Ponadto jest to najsilniejszy chwyt, więc ciężary rosną.

2.Większy wymóg stabilizacyjny.Podobnie jak w porównaniu sztangi do sztangielek.

1. Czyli lepiej będzie pozostać przy nachwycie, jeśli ma być to ćwiczenie stricto na trójgłowy?

2. Lepiej byłoby w takim razie przerzucić się na liny?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Nie sprecyzowałeś pytania dobrze Ronie napisał Ci o podciąganiu na drążku a Ty piszesz chwycie w prostowaniu na wyciągu na triceps tak ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 259 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2679
rion10
Nie sprecyzowałeś pytania dobrze Ronie napisał Ci o podciąganiu na drążku a Ty piszesz chwycie w prostowaniu na wyciągu na triceps tak ?

Na początku napisałem:

"Mam dwa pytania odnośnie prostowania przedramion na wyciągu:"

Więc zaszła pomyłka, całe pytanie tyczy się tak jak napisałem, prostowania przedramion na wyciągu na triceps.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
KamiD
Mam dwa pytania odnośnie prostowania przedramion na wyciągu:

1. Jaka jest różnica w działaniu na mięśnie w chwycie neutralnym a standardowym nachwycie?
2. Dlaczego przy użyciu lin zamiast drążka jest o wiele ciężej?

Generalnie pracuje cały mięsień trójgłowy nachwyt nieco mocniej atakuje głowę długą natomiast chwyt neutralny przesuwa pracę na głowę przyśrodkową

Tak jak napisał Ronie liny trzeba dodatkowo stabilizować mięśniami ramion ale co ważne w prostowaniu z drążkiem mocniej da się oszukiwać poza tym może tylko pozornie wydawać trudniejszy bo w przypadku lin naczęściej jest chwyt neutralny a on jest słabszy od nachwytu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 88 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 831
jeśli robię uginanie ramion ze sztangą prostą, za tydzien dodam 2.5 kg, i jest cięzko, to w przypadku bicepsów też się cofam z cięzarem jak w przypadku np. wyciskania na klatkę jeślli chodzi o fbw?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Ma być ciężko, jak jesteś w stanie wykonać poprawnie technicznie serię to zostań na tym ciężarze jak nie dajesz rady zrobić technicznie to cofka z ciężarem. Małe partie jak biceps czy triceps nie są w stanie przyjmować co trening większego ciężaru
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 88 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 831
cofanie z ciezarem ile mniej wiecej kg?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 313 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5369
Witam. Chciałbym abyście sprawdzili moją technikę wykonania Przysiadu i MC. Niestety filmy zostały nagrane pod takim kątem bo inaczej nie byłoby nic widać, wystarczy tylko lekko głowę przechylić i wszystko widać :)

Zmieniony przez - ekhaart w dniu 2015-01-23 17:20:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 84 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3327
Z suchym kijem to i ja jestem mistrzem techniki. Wrzuć film jak robisz mc i siady z ciężarem na którym ćwiczysz albo z takim, który możesz podnieść, żeby czuć opór delikatny i zrób kilka-kilkanaście powtórzeń. Bo po pierwsze z suchym badylem to co... i 500 powtórzeń zrobisz perfekt a o to chodzi, żeby zachowywać technikę jak ciężar gniecie. Nie mówię o maksach ale normalnym regularnym treningu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do sprawdzenia. Proszę o pomoc.

Następny temat

Powrót na siłownie suple?

Spalanie
Polecane artykuły