Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Łopatki przy dużym ciężarze zawsze się rozjadą.Chodzi o sam przyruch, który automatycznie pomoże przyjąć naturalną pozycję kręgosłupa.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
8
Napisanych postów
313
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5369
Witam po raz enty. Juz wiem, że mam problem z kręgosłupem w okolicy lędźwiowej. Jestem zapisany do ortopedy, czekam na wizyte. Wiem, że przysiad i MC to niezastąpione ćwiczenia, ale czym mogę je chociaż trochę zastąpic tak, aby nie obciążać lędźwi. Z góry bardzo dziękuje za każde sugestie. Mogą mnie te ćwiczenia rozwalić dosłownie, że nie będę mógł chodzić, ale żeby tych cholernych lędźwi na razie nie przeciążać :/
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
ekhaart
Witam po raz enty. Juz wiem, że mam problem z kręgosłupem w okolicy lędźwiowej. Jestem zapisany do ortopedy, czekam na wizyte. Wiem, że przysiad i MC to niezastąpione ćwiczenia, ale czym mogę je chociaż trochę zastąpic tak, aby nie obciążać lędźwi. Z góry bardzo dziękuje za każde sugestie. Mogą mnie te ćwiczenia rozwalić dosłownie, że nie będę mógł chodzić, ale żeby tych cholernych lędźwi na razie nie przeciążać :/
Szacuny
8
Napisanych postów
313
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5369
O ile mniej więcej % ćwiczenia na maszynach są gorsze od wolnych ciężarów(jeśli chodzi o ćwiczenia na nogi) i jakie ćwiczenia są godne polecenia, jeśli chodzi o maszyny? I czy wykroki z obciążeniem nadwyrężają odcinek lędźwiowy. ?