Szacuny
0
Napisanych postów
26
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
314
Mam pytanie na ktore ciezko mi znalesc odpowiedz. Chodzi mi o wyciskanie sztangi na plasko, waskim chwytem. Otoz z tego co ja zauwazylem, to najlepiej sie wykonuje ten ruch wyciskania w takim jakby polkole. Pozycja startowa to sztanga prostopadle do ciala a koncowa to troche ponizej skutkow. Zastanawiam sie czy powinienem wykonywac wlasnie taki ruch z wyprostowanymi nadgarstkami czy robic tak jakbym wyciskal na maszynie Smitha, bo wkoncu tak tez mozna. Czy te obie wersje sa poprawne?
Szacuny
3
Napisanych postów
324
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
56384
Panowie, mam pytanie. Jak przełamać stagnację w przysiadach ? Zatrzymałem się na 90 x 6-8 (ledwo) przy wadzę 66-67kg i dalej nie idzie. Wystarczy odjąć z 10kg i dokładać od nowa tak żebym do tych 90kg doszedł dopiero w 4-5 tygodniu ? Czy do zastosować jakąś specjalną rozpiskę ciężarów z np. billa starra albo coś w tym rodzaju ? Dieta trzymana, a cel to w najbliższych miesiącach zrobić 8-10 przysiadów ze sztangą równą 150% wagi ciała czyli jakieś 100-105kg.
Szacuny
17
Napisanych postów
403
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5747
ostatnio przy wykonywaniu francuza lezac w ogole nie czulem ze triceps wchodzi. Generalnie wysilek byl spory, ledwo co konczylem ostatnie powtorzenie, ale tak jak mowilem zero odczucia zmeczenia w tricu, pompa slabiutka. Zastanawia mnie czy to kwestia zlej techniki czy moze ma na to jakis wplyw ze zaczalem cykl monohydratu i sila poszla znacznie w gore. Wczesniej trica pieknie szarpalo
Szacuny
94
Napisanych postów
1357
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22874
witam jestem poczatkujacy i chcialbym sie dowiedziec czy mozna wykonywac po 4-5 cwiczen po 6 serii i 6-12 powtorzen na male i duze grupy miesniowe ? czy taka ilosc nie spowoduje braku przyrostow lub przetrenowania ?