Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
To dieta bliska zapotrzebowania kalorycznego lub lekki plus aby ewentualnie coś mięśni dołożyć i nie dopuścić do dużego otłuszczenia. A na wiosnę lekki cykl redukcyjny i będzie elegancko.
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2015-10-02 08:53:24
Szacuny
3
Napisanych postów
259
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2679
Doradcy, potrzebuję porady. Wykonuję trening FBW i nie wiem jaki sposób progresji wybrać, to znaczy, jaki będzie najbardziej efektowny. Do tej pory robiłem stałym ciężarem, ale słyszałem, że jest to dosyć prymitywny sposób ćwiczenia. Z drugiej strony rampa zamknięta wydaje mi się zbyt "lekka", przykładowo WL wygląda obecnie tak: 55/55/55/55/55 x6, następny trening x8, a trzeci dokładka +2,5kg i x6. Przy rampie byłoby to 20/30/40/50/60 x6, jednocześnie objętościowo to ponad 400 kg mniej na cały trening WL. Dlatego też zastanawiałem się nad systemem rep goal, na zasadzie pierwszy tydzień to 30 powt., drugi 40 powt., i jeśli w drugim wykonam stałym ciężarem te 40 powt. to wtedy dodaję +2,5kg i ustawiam 30 powt. do wykonania. Czyli też stały ciężar, ale jeśli np. nie wykonam kilku powtórzeń w piątej serii, to w szóstej staram się dobić do założonej ilości powtórzeń. Co o tym sądzicie? Co byście sami proponowali?
Szacuny
3
Napisanych postów
259
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2679
Masz rację rion, mea culpa z tą efektywnością. Trening FBW Ronniego z podwieszanego tematu, przez trzy miesiące byłem na fbw 5x5, od ok. dwóch tygodni przeszedlem na ten. Dieta to zapotrzebowanie/lekka nadwyżka, fajnie to idzie, bo już 2kg do przodu a w pasie cały czas tyle samo. Duży progres masowy w łapie mimo, że np biceps traktuje po macoszemu i macham sama sztanga, za to dokladnie. Co chcesz więcej wiedzieć? Celem cyklu jest masa jakościowa jako, że mam ok. 15-17% bf
Szacuny
9
Napisanych postów
109
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
994
Jak z podciąganiem jest, opuszczać się do wyprostu rąk czy do lekkiego ugięcia? I ogólnie wykonywać je ze spiętymi łopatkami i wczuciem w pracę pleców?
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
128
Moje pytanie. Jakie są najlepsze ćwiczenia na mięsień ramienno-promieniowy? Uginanie sztangi nachwytem, hantli itp? czy może coś jeszcze? Pytam, gdyż ten mięsień to moja najsłabsza strona i w momencie, gdy zginam ramię pod kątem 90 stopni widać dołek nad łokciem. Ćwiczyłem ostro przedramiona, ale efekt był niezadowalający. Przez ostatnie pół roku ćwiczyłem splitem, teraz zmieniam na fbw. pozdrawiam