Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA vol.2

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 318771

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 764 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17259
Tak też myślałem ale chciałem się upewnić. Bo te biegi to tylko niepotrzebnie mnie osłabiały. Dziękuje za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1215 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 11600
WItam
przy wioslowaniu najlepiej robic maksymalny opad tulowia czy mozna troche zwiekszyc kat ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Masz wiosło w opadzie (całkowitym- równolegle z podłożem) i pochyleniu- kąt 45-60 stopni. Są to 2 różne wersje, nie ma lepszej i gorszej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1052
Wrzucam kolejny film z nauki przysiadu.

class="link" target="_blank">Ostatnia seria

Rozpoczynam przysiad wycofaniem bioder, na razie nie schodzę niżej bo zaokrąglają mi się plecy. Regularnie rozciągam dwugłowe ud więc z czasem przysiady będą głębsze. Nie potrafię nie wychodzić kolanami za linię palców u stóp. Kiedy próbuję to automatycznie za bardzo się składam plecami a jeśli jestem wyprostowany to nie mogę utrzymać równowagi i przeważa mnie do tyłu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Nie masz przypadkiem hiperlordozy?

Plecy Ci się nie zaokrąglają, tylko podwija ogon- czyli pośladki są ciągnięte do przodu przed dwójki.
Takie wyjście kolanami nie jest problematyczne, ale ciężar nie jest na piętach, bo się odrywają. Daj palce trochę bardziej na zewnątrz jeszcze. Moim zdaniem ciut za bardzo starasz się wyjść do tyłu i się przez to "kładziesz" lekko. Spróbuj wychodzić jednocześnie do tyłu i w dół.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1052
Dziękuję. Masz rację chodziło mi o podwijanie ogona tylko niewłaściwie to ująłem. Ale dopracuję to regularnie robiąc ćwiczenia rozciągające dla dwugłowych. Byłem u lekarza bo leżąc na brzuchu czuję taki dyskomfort w odcinku lędźwiowym, dostałem skierowanie na rezonans ale muszę czekać do lipca. A jeśli byłaby to pogłębiona lordoza, to co to oznacza dla przysiadów? Musiałbym z nich zrezygnować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Nie wiadomo. Na pewno musisz porozciągać prostowniki i wzmocnić brzuch. Mawashi zdaje się znać na tych sprawach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuję za wszystko. Skontaktuję się z nim.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 120 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2308
sorry, znalazłem odp. wcześniej w temacie

Zmieniony przez - infranty w dniu 2013-04-01 14:28:58

kto boi sie popelnic blad, nigdy nie bedzie tworzyl histori.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 244 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10979
Witam, może ktoś wrzucić jakis filmik z yt na którym jest dobrze wytłumaczone jak zrobić MC? Ewentualnie jakiś opis ćwiczenia :P

https://www.sfd.pl/MARTWY_CIĄG-t300763.html - czytałem to, chodzi o klasyk. Dobrze jest wytłumaczone?

Zmieniony przez - kravenski w dniu 2013-04-01 20:07:27
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do sprawdzenia. Proszę o pomoc.

Następny temat

Powrót na siłownie suple?

Spalanie
Polecane artykuły