Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
nie wiem dlaczego ale nie wyświetla mi się Twój film dopiero po wejściu w edycję Twojego posta mogłem skopiować link Nie jest źle dobrze trzymasz pozycję techniczną jednak mam wrażenie, że nie prostujesz się do końca a powinieneś. Ogólnie coraz lepiej idzie
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Push press wygląda w porządku , jeśli brzuch jest ciasno to wszystko gra bo to ważna sprawa.
Martwy też ładnie można by było jeszcze się przyczepić do pracy głowy i wydaje mi się, że przez chwile wchodzisz w płaskie plecy ale ujęcie jest dość dalekie więc mogę się mylić .
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Co do pp- staraj się bardziej wykręcić łokcie do przodu (czyli mają nie byc prostopadłe do podłogi). W PP ważne jest wyjściem biodrem do tyłu jak przy przysiadzie. Ty schodzisz absolutnie pionowo w dół, a powinien być ruch jak przy przysiadzie. Ciężko to na początku opanować, ale jak to zgrasz to dołożysz 20-40 kg na sztangę.
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
to nie ulega wątpliwości, że chwyt olimpijski później przełoży się tylko w samych pozytywach, niestety z moich obserwacji mało kto stosuje a jeśli już próbuje to szybko się zniechęca
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Tu tez się zgadzam- dlatego tez uważam, że PP też nie jest dla wszystkich, w przeciwieństwie do MP. Kaleczone PP da dużo mniejsze korzyści niż dobrze wykonywany i prostszy technicznie MP. Jeżeli jednak ktoś chce się nauczyć, to powinien naprawdę wykorzystać siłę biodra, a tego się nie robi bez wychodzenia do tyłu- oprócz koordynacji potrzeba też mobilności, żeby dobrze chwycić sztangę i nie wypadała.
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Racja, że nie dla każdego ale z tego co ja obserwuję ludzi to większość problemów rozpoczyna się od brzucha. Jak ktoś nie potrafi utrzymać ciasnego brzucha podczas ćwiczeń to już przy ćwiczeniach dynamicznych polegnie nie wspominając o pełnych liftach oli. Bo jeśli trenujący nie jest w stanie utrzymać sztywności przy podstawowym wycisku gdzie wyciska samymi barkami to w żaden sposób nie przeniesie siły z wybicia nogami na barki, ponieważ ten transfer siły nie będzie działał. Ponad to w statycznym presie nie ma przymusu blokowania łokci nad głową , a w PP już jest wskazane, aby ręce doprostować i zblokować nad głową choćby na sekundę, choć ja u siebie długo walczyłem z problem z łokcie bo strajkował gdy ciężar blokowałem nad głową ale się przyzwyczaił Zastosowanie PP widzę w dwóch głównych przyczynach, po pierwsze jeśli progres w statycznym presie się wyczerpał mimo modyfikacji tempa, stref powtórzeń itd a także w gdy barki są w rozsypce , wybicie pozwala pominąć najbardziej newralgiczny zakres ruchu w barkach tzn. od barków do nosa. Poza tym ćwiczenie zacne
Szacuny
6
Napisanych postów
2698
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
87340
Dzięki Panowie za cenne rady postaram się wdrożyć je w życie na następnym treningu. Ciężko na początku będzie ale korzyści jakie mogę wynieść w przyszłości mogą być duże więc trzeba się nauczyć :]