Witam doradców.
Interesuje mnie sprawa z rozciąganiem - scretching. Będąc na siłowni spotkałem tam trenera, wyciskałem wtedy płasko na ławeczce. Doradził mi jak najlepiej wyciskać i tutaj ciekawa sprawa, powiedział że w przerwach mogę rozciągać miesień klatkowy poprzez takie ćwiczenie. Dzięki temu miesien "odpocznie" i zregeneruje sie i bede mial wiecej sily - cos takiego. Nie pamietam co konkretnie powiedzial.
http://www.menshealth.pl/media/lib/188/stretch07-a4b1fd4bb768860c1ed906aa2d13aaed.jpg
Specjalnie szukałem tego zdjęcia na internecie.
Pytanie więc do was, czy rozciąganie w trakcie treningu to dobra sprawa? Dostosowałem się do porad, i od tej pory co wyciskanie się tak w przerach rozciągam, ostatnio jednak kolega mi powiedział że co ja robie, rozciągać się można tylko po treningu.
Jak to więc jest? RObię rozgrzewke
przed treningiem i wykonuje różne wymachy nóg, skłony na wyprostowanych nogach do palców - co też jest takim rozciąganiem, a po treningu no właśnie nie robie nic bo w trakcie się rozciągam. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Sory ze tak dlugo, ale chcialem zeby bylo konkretnie
PS. Jakbyście mogli to poleccie jakieś ćwiczenia rozciągające na plecy? Na drążku zwykle zwisam ale to nie pomaga iw ciaz czuje "skurczenie" na plecach
Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-24 22:50:10
Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-24 22:55:05