JacekBrzeskiMógłby ktoś się wypowiedzieć? Zależy mi na nowym treningu:
https://www.sfd.pl/Czy_to_jaki_mamy_plan_treningowy_ma_znaczenie_Plan_FBW_a_ilości_serii_i_powtórzeń.-t1063741.html#post2
W skrócie: Przez pół roku robiłem fbw, serie i powtórzenia róźne, z 4-5 serii na duże partie i po 8-12 powtórzen, a na mniejsze po 3 serie też z 10+ powtórzeń, w ciagu jednej sesji. Łącznie tygodniowo wychodziło ponad normę, jakoś 16x serii w ciagu tyg, a na małe z 10. Niestety wszystko się spowolniło, nie wiem czyt o wina przetrenowania czy czego.. Czy przejście na fbw bill stara 5x5 będzie dobra opcją? Jest to trochę łagodniejszy plan, mniej powtórzeń bo tylko 5, no i nie ma w 1 sesji treningowej ćwiczen na wszystkie partie, przykładowo biceps robimy tylko 1x w tyg, tak samo jak triceps lub barki. Czy to dobry plan? Rozpoczynam 1 cykl kreatyny mono i chce jakoś dac mięśnion lepszy bodzieć, czy robić tego bill stara czy moze wziac sie za cos 2x w tyg partia np push pulla
Zmieniony przez - JacekBrzeski w dniu 2015-02-13 18:45:01
Zmieniony przez - JacekBrzeski w dniu 2015-02-13 18:45:33
Zmieniony przez - JacekBrzeski w dniu 2015-02-13 18:51:41
Tego nikt nie wie czy przejście na inny plan pomoże bo tutaj zmiennych jest za dużo, może za mały bodziec dajesz mięśniom, może za duży, może dieta gdzieś leży albo trzeba ją zmodyfikować, może regeneracja, może zanudziłeś organizm planem.
Zmiennych jest tyle, że to to samo co wróżenie z fusów z kawy.