Szacuny
0
Napisanych postów
239
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4005
Mam pytanko czy można stosować progresję w izolowanych i będą lepsze wyniki niż stałym?
I czy po rozgrzewce przed MC pózniej mam rozgrzewać się przed wiosłowaniem,bo oba są ćwiczeniami wielostawowymi?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
działa ale zacznijmy od tego czy chcesz wykonywać face pull z rotacją czy bez rotacji ? a poza tym face pull nie robi się z drążkiem, do tego jest przeznaczona lina z uchwytami
Szacuny
20
Napisanych postów
546
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4921
nie posiadam takiej linki bo to siłownia w pomieszczeniu obok domu i tu własnie miałem pytać czy zamiast drążka tego specjalnego z uchwytami może być np. jakiś wytrzymały pas przepuszczony przez oczko tego drutu i za ten pas ciągnąć?
A jaka jest różnica z rotacją i bez? Jak nieznaczna to wolałbym tą prostą bo jak pisałem nigdy wcześniej tego nie robiłem wgl prawie maszyn nie używałem...
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Tutaj masz wersję z rotacją
Natomiast wersja bez rotacji to jest flarowe przycioganie do brody drążka wyciągu. Kup w sklepie budowlanym lub sportowym metr grubej liny nie niej zrób dwa supły i masz gotowe bo w tym ćwiczeniu muszą ręce pracować niezależnie
Szacuny
20
Napisanych postów
546
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4921
Właśnie ten filmik oglądałem ;) co do tej liny to właśnie ten pas jest dość gruby i tak jak piszesz zamierzałem zrobić, a interesuje mnie wersja bez rotacji, rozumiem że łopatki w tym ćwiczeniu mają być cały czas ściągnięte?
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
wersja z rotacją uczy prawidłowej pracy łopatkami natomiast wersja bez rotacji pozwala popracować na głową tylną barków i mięśniami między łopatkami . Łopatki mają w szczycie ćwiczenia być maksymalnie ściągnięte do siebie , tak jak pokazuje Poliquin na filmie jak ktoś Ci włoży między łopatki kartkę papieru to powinieneś ją chwycić
Szacuny
0
Napisanych postów
239
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4005
Mam pytanko kiedy zwiększać ciężar w progresji w takiej sytuacji jeśli np wycisnę w 10 powtórzeniach 75%CM następnie 80% a przy 85% wyjdzie mi tylko 7 powtórzeń to za tydzień walczę z tym samym obciążeniem póki nie zrobię 8-10 powtórzeń?Wiem, że trzeba starać się zwiększać obciążenie co tydzień.