Szacuny
2
Napisanych postów
109
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
5168
ostatnio skończyłem 5x5 BS. Jak z progresji liniowej 5x5 przejść na progresję 4x10?
Obliczyłem swój 1 rep max. Przyjąłem ok 70% w ostatniej serii i nie dałem rady - zrobiłem tylko 4 powtórzenia. Zaczynałem od 60% ciężaru do którego chciałem dojść a skoki robiłem co około 12%.
Przykład:
1 rep Max: 100 kg
70% CM: 70 kg
Rampa 10: 42/50/50/70
Chodzi mi o szacunkowe określenie po jakich ciężarach powinienem się poruszać aby nie tracić zbyt wiele czasu na poszukiwanie właściwego poziomu ciężarów.
Zmieniony przez - boozecruise w dniu 2015-11-14 09:49:58
Szacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
Wystarczy jeden trening byś zobaczył jaką progresję liniową zrobić, cóż z tego że podamy Ci to w procentach jak Ci się nie uda tego zrobić lub na odwrót będzie za mało
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Przedni akton możesz rozciągać jak klatkę piersiową czyli opierasz ramię o framugę czy pionową ścianę i obracasz tułów rozciągniesz klatkę piersiową i przedni akton barków , bok możesz tak jak w atlasie a tył tak jak przód i klatkę tylko ramię jest idealnie poziomo do podłogi tak jak tutaj http://www.exrx.net/Stretches/DeltoidPosterior/FixedBar.html
Szacuny
9
Napisanych postów
3003
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17289
witam. ja mam takie pytanie. ostatnio zrobiłem tygodniowa przerwę z powodu bólu w łokciach. nie jest to masakryczny ból ale czuc lekkie kłucie jak prostuje rękę pod ciężarem. w trakcie treningów nie czułem bólu jeynie przy francuzach lekko.... i odpusciłem to ćwiczenie na jakis czas. nierobiłem tez przeprostów ręki. miał ktoś cos podobnego?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
w8mp250
witam. ja mam takie pytanie. ostatnio zrobiłem tygodniowa przerwę z powodu bólu w łokciach. nie jest to masakryczny ból ale czuc lekkie kłucie jak prostuje rękę pod ciężarem. w trakcie treningów nie czułem bólu jeynie przy francuzach lekko.... i odpusciłem to ćwiczenie na jakis czas. nierobiłem tez przeprostów ręki. miał ktoś cos podobnego?
Ból pojawia się przy konkretnym ćwiczeniu czy w każdym ?
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Kamil
Chodzi z pewnością o serie na stałym ciężarze.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
9
Napisanych postów
3003
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17289
ronie220
w8mp250
Ból pojawia się przy konkretnym ćwiczeniu czy w każdym ?
zaczęło sie od francuzów. w trakcie robienia wiec przestałem je robić czachołamacze itp tez odpadły. zmniejszyłem ciężar... nieby w trakcie treningu nic nie bolało ale nast dnia rano.... tak samo jak robie inne partie nic nie boli... a na drugi dzien znów. teraz mam juz niedługo drigi tydzien bez treningu i lekko odczówam.... porobiłem dzis pąpki coś mi chrupło pare razy w łokciach i jakby lepiej. chrupnięcie jak niektórzy mają czasem przy przysiadach w kolanie. ogólnie nie jest to uciążliwy ból.... ale...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Jak coś chrupie to znaczy, że nie jest w porządku. Ogranicz się przez jakiś czas to samych wielostawych ćwiczeń tricepsowych i zobacz czy ból będzie powracał. Często błędne wykonanie francuza skutkuje bólami w łokciach bądź za duży ciężar przy złej technice.