Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Bardzo fajnie to wygląda teraz widać, że ta technika jest ok . Oczywiście można jeszcze popracować nad dołem grzbietu, zobacz, że przy ostatnich seriach mc i przysiadu ucieka dół grzbietu i musisz na to zwrócić szczególną uwagę ale ogólnie jak na ostatnie serie jest bardzo fajnie.
Zwróć uwagę też na końcówkę przysiadu bo na szczycie nie prostujesz do końca nóg a robisz dziwny ruch biodrem a pod obciążeniem tego nie rób
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2014-05-05 14:48:42
Szacuny
0
Napisanych postów
585
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10780
Ostatnio sprobowalem tego prostowania ramion na wyciagu zza glowy:
Ostatnio probowalem tego cwiczenia i wydaje mi sie ze robie je beznadziejnie, szarpiac, nie powininem chyba tez opuszczac tak ramion przy prostowaniu. W koncowej fazie ruchu wykonuje rotacje (tak jak bym chcial zlamac powiedzmy drazek), czy to jest potrzebne?
Zmieniony przez - Kubeek w dniu 2014-05-06 21:41:55
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Nagraj film.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Naucz się najpierw podstawowej wersji czyli tylko prostuj ale tak jak zauważyłeś lipa jest bop ruch ma być płynny, na końcu nie blokuj łokci tak aby zapewnić tricepsom stałe napięcie. To jest bardzo dobre ćwiczenie na głowę długą więc warto stosować
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Łamie Ci się pozycja techniczna, zwróć uwagę, że mocno się pochylasz do przodu przez co tracisz równowagę bo przesuwa Ci się środek ciężkości. Musisz zmniejszyć ciężar i zacząć przysiad od cofnięcia bioder do tyłu i zejść nieco niżej co najmniej do poziomu równoległości ud z podłogą. Dodatkowo wydaje mi się, że schodzą Ci się kolana podczas ruchu a tak nie może być