Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA vol.2

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 319069

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 696
treningi sw mam pn sr czw to silke dac 1 czy 2 w tyg? i jak ma trening wygladac (cwicze w domu) i w jaki dzien biegac? prosze o odpowiedz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 3859 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 87381
Ok, wiec proponujesz wioslo w pochyleniu?

Wtedy plan na grzbiet wygladalby tak:

Podciaganie na drazku RAMPA 4
Wioslo nachwytem w pochyleniu RAMPA 8
Wioslo hantlem jednoracz RAMPA 10
Wioslo siedzac na wyciagu dolnym 3x20
Lawka rzymska 5x20

Nadaje sie, czy cos zmienic/ wyzucic/ dodac? Celowo pomijam MC - ze wzgledu na wadr postawy nie jestem w stanie utrzymac odcinka piersiowego w sposob prawidlowy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 164 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1892
Jak poprawnie robic wyciskanie na klatke zeby wiekszosc ciezaru brac wlasnie na klatke a nie na rece? Bo ostatnio jak robie to cwiczenie to bardziej czuje prace tricepsow niz klatki...

hardgainerus maximus!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
krisking12

Lawka rzymska 5x20

Nadaje sie, czy cos zmienic/ wyzucic/ dodac? Celowo pomijam MC - ze wzgledu na wadr postawy nie jestem w stanie utrzymac odcinka piersiowego w sposob prawidlowy.

dlaczego stosujesz rampę w podciąganiu na drążku ? do jakiego ciężaru dochodzisz ? podchwyt czy nachwyt ?

ale wiosłowanie w pochyleniu masz w planie więc zostaw jak masz a pochylenie zależy od tego jak jesteś w stanie się nisko pochylić i technicznie wykonać ćwiczenie

a jak sprawa wygląda z konsultacją lekarską zakazał jakichś ćwiczeń Ci wykonywać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
JZP
treningi sw mam pn sr czw to silke dac 1 czy 2 w tyg? i jak ma trening wygladac (cwicze w domu) i w jaki dzien biegac? prosze o odpowiedz

załóż osobny temat ułóż sobie trening lub zajrzyj do działu trening w domowych warunkach tutaj zadaje się konkretne pytanie a nie kilka na raz i to ogólnych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Pakr-man
Jak poprawnie robic wyciskanie na klatke zeby wiekszosc ciezaru brac wlasnie na klatke a nie na rece? Bo ostatnio jak robie to cwiczenie to bardziej czuje prace tricepsow niz klatki...

a może po prostu triceps jest słabszy od klatki w pada wcześniej , jest najsłabszym elementem całego ćwiczenia i dopóki się nie wzmocni to zawsze padnie wcześniej. A jak chciałbyś wiedzieć czy wyciskasz prawidłowo to nagraj film i wrzuć do oceny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2202
Zaczynam ćwiczyć planem: A - klatka + barki + tricepsy, B - nogi + plecy + bicepsy. Mam kilka pytań.
1. W dniu B1: nogi, plecy, bicepsy (lekko). dół pleców[ciężko] mam ćwiczenie: sciaganie liny wąsko i nie bardzo rozumiem jak ono ma wyglądać.

2. W dniu: A2: klatka, barki, tricepsy (lekko) mam unoszenie sztangielek w opadzie 3s 15, które chciałym czymś zastąpić, np. podciąganiem sztangi do klatki w opadzie. Mogę?

3. W dniu B2: nogi, plecy, bicepsy (ciężko) muszę zastąpić suwnicę. Mogą być przysiady bułgarskie?

4. W tym samym dniu jest: podciąganie na drążku 4s max. Z drążkiem mam straszny kłopot. Podciągnie sie maks 2-3 razy i nie będzie to techniczne podciąganie. Mogę zrobić tak, że najpierw zrobię podciąganie tak jak dam rade, a potem by lepiej poczuć zrobie jeszcze 3 serie wyciągu z tyłu ?

Mam założony temat w dziale: Trening dla początkujących. Z góry dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 221 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2433
to prawda ze po cyklu kreatynowym np. 6 msc potem jak sie nie bierze jej trudno nabrac masy czy jak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 3859 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 87381
rion10
krisking12

Lawka rzymska 5x20

dlaczego stosujesz rampę w podciąganiu na drążku ? do jakiego ciężaru dochodzisz ? podchwyt czy nachwyt ?

ale wiosłowanie w pochyleniu masz w planie więc zostaw jak masz a pochylenie zależy od tego jak jesteś w stanie się nisko pochylić i technicznie wykonać ćwiczenie

a jak sprawa wygląda z konsultacją lekarską zakazał jakichś ćwiczeń Ci wykonywać?

Drazek nachwytem, troche szerzej niz szerokosc barkow
Dzisiaj np poszlo tak:

CC x 6
+5 kg x 6
+10 kg x 6
+15 kg x 3 (celowo lekko)
+20 kg x 6 (docelowa seria)
CC x ~12

Ogolnie podciagalem +30 kg x 4 w ostatnim cyklu treningowym.

Lekarz zabronil MC, reszta okej ale pilnujac odcinka piersiowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
KM98
to prawda ze po cyklu kreatynowym np. 6 msc potem jak sie nie bierze jej trudno nabrac masy czy jak?

nie prawda
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do sprawdzenia. Proszę o pomoc.

Następny temat

Powrót na siłownie suple?

Spalanie
Polecane artykuły