Szacuny
5
Napisanych postów
102
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1244
Witam, Od jakichś 2-3 tygodni moje kości stały się bardzo ruchliwe. Np. jak wystawię rękę i chce coś komuś pokazać to czuję i słyszę jak mi kości się ruszają w barkach, na plecach oraz na klacie (za piersiami). Nie czuję żadnego bólu czy dyskomfortu. Fakt faktem, że właśnie jakieś 2-3 tyg. temu zacząłem pracę fizyczną i może dlatego. Sądzicie, że powinienem sobie zrobić jakąś małą przerwę od siłowni?
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Nie masz "ruchliwych kości", po prostu najwidoczniej przestrzeń między kręgami jest bardziej ściśnięta i strzela; raczej rozciągaj się po pracy fizycznej.
Szacuny
4
Napisanych postów
80
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1271
co sądzicie o tym żeby robić ogólno rozwojówke 3 razy w tygodniu a na klatke dać osobny trening ? mam przed blokiem zaj**iste rurki do dipów po kazdym treningu 8-10 seri mam potężne zakwasy po prostu czuje ze mi rosnie klata a na siłowni mam tylko ławeczke prostą bez skosu nawet ?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7500
duzo sie mowi o nadcisnieniu tetniczym ,mnie zas zastanawia NIEDOCISNIENIE i nie wiele o tym wiem, cwicze od jakis 2 miesiecy i moje cisnienie wynosi ok 100/70 cos w tych granicach zastanawiam sie czy to przez cwiczenia (glownie aeroby) czy diete(zdrowa dieta) ?
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
"zdrowa dieta" i amatorski trening przez 2 miesiące na pewno nie obniżyłby CI ciśnienia poniżej normy. Przez 23 lata nigdy wcześniej nie mierzyłeś ciśnienia i nie masz wartości referencyjnej?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Zbadaj sie u specjalisty.Lepiej dmuchac na zimne.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
3
Napisanych postów
38
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
898
czy sensem jest pierwszy miesiąc stosować diete a w drugim msc. dołożyć treningi? Nie mam możliwości trenować teraz na sprzęcie jedynie malutka siłownia w parku a chce zacząć diete na masę bo brakuje mi 30 kg do normy
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Może inaczej, przez ten miesiąc, który teraz będzie bez siłowni staraj się zmienić dotychczasowy sposób odżywiania. Wprowadzaj zdrowe produkty, zmieniaj nawyki żywieniowe i trenuj tak jak Ci pozwala sytuacja. A później jak wskoczysz na sprzęt ułożysz porządny trening .