[...] zwiększa jej objętość; zwiększa wchłanianie białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki [...]
[...] zjadając raz na tydzień burgera czy 2 kawałki pizzy – tez wcale nie oznacza, że stosuje IIFYM. Idąc dalej...... jeśli zamiast płatków owsianych do śniadania użyjemy płatki śniadaniowe http://img40.imageshack.us/img40/8383/7apw.jpg ale przez resztę dnia już będziemy spożywać ‘czyste’ produkty i ‘czyste’ potrawy – też wcale nie oznacza, że [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
http://oi58.tinypic.com/2hxoe1u.jpg http://images64.fotosik.pl/714/27c7ce96c49f6a38gen.jpg Witam wszystkich serdecznie, Przed wszystkim dziękuję firmie ACTIVLAB za możliwość wzięcia udziału w teście suplementów. I Suplementy http://oi58.tinypic.com/9aqyqu.jpg Opis - Boster NO i spalacz w jednym - Wzrost siły - Szybsza utrata tkanki [...]
[...] by spożywać te cukry, które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, ryż dziki/czarny i brązowy, makaron razowy/z mąki durum, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Wszystkie te produkty charakteryzują [...]
[...] energii. „Więc dodajemy je około treningowo, ewentualnie do pierwszego posiłku" Źródłami węglowodanów są: * kasze np. jęczmienna, gryczana, brązowy ryż, ciemne makarony, płatki owsiane, razowe pieczywo * miód - naturalne źródło cukrów prostych - glukozy i fruktozy * owoce - źródło fruktozy „Tam gdzie są potrzebne, dodajemy węglowodany." D- [...]
[...] OWSIANKA 10 minut SKŁADNIKI Banan - 120 g Jabłko - 140 g Płatki owsiane - 80 g Kakao ciemne - 10 g Odżywka białkowa - 30 g / Skyr naturalny - 150 g WYKONANIE 1. Podgrzej płatki owsiane z małą ilością wody i kakao. 2. Obierz jabłko oraz banana, pokrój na bardzo małe kawałki. 3. Wymieszaj składniki ze skyrem i odżywką białkową, jak [...]
DIETETYCZNE SPOSOBY WALKI Z TKANKĄ TŁUSZCZOWĄ Może zaczne od dietetyki... to nauka o racjonalnym żywieniu człowieka, łącząca wiedzę wielu nauk zaczynając od biologi koncząc na patofizjologia .Dietetyka bada rolę składników pokarmowych w przemianach materii i energii na poziomie komórek, narządów, układów i całego organizmu. Dzięki, wynikom tych [...]
[...] treningu (to mogą być posiłki poranne, przed i potreningowy), możemy zmieniać proporcje i zstępować nowymi źródłami ww te, co mieliśmy wcześniej i możemy wprowadzić ryz, płatki owsiane, quinoa i amarantus. W następnym dodajemy znów po 25g ww i możemy do diety wprowadzić z powrotem nabiał (uwaga wcześniej nabiał z diety usuwamy źródła białka [...]
[...] jaj - 150 g płatków owsianych górskich - 2 owoce kiwi (około 200G, zamiennie śliwki) Przygotowanie: - Płatki za kilka minut zalej wrzącą wodą - Zmiksuj na jednolitą masę płatki, serek, len, słodzik bez aspartamu i delikatnie ubite białka jaj - Placki smaż na teflonie - radzę małe ( ilości placków ziemniaczanych) - łatwiej przerzucać na drugą [...]
[...] na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich produktach jak ziemniaki, kasze, ryż, chleb, płatki owsiane. Ważnym elementem w wyborze węglowodanów oprócz wyżej wymienionego podziału stanowi indeks glikemiczny (IG), który pokazuje nam jak szybko podnosi się poziom [...]
[...] takie jak miód, cukier, białe pieczywo czy biszkopty, szybciej wchłaniają się do krwi niż węglowodany złożone o niskim wskaźniku glikemicznym. Te ostatnie, jak ziemniaki, płatki owsiane, brzoskwinie, ciecierzyca i jogurt-są świetne dla osób liczących kalorie. Dają dłużej uczucie sytości i ma się po nich mniejszy apetyt. Przedtreningowy [...]
[...] i obniża cholestrol -posiada sporo naturalnago błonnika) Ziarno, pestki, orzechy Uzupełniaj dietę orzeszkami ziemnymi i pestkami dyni. Doskonałe są kasza gryczana i płatki owsiane. Unikaj natomiast pszenicy.Jeśli chodzi o ryż to tylko brązowy lub nie łuskany. Przyprawy Używaj czosnku, imbiru, sosu sojowego i musztardy. Nie zaszkodzi Ci [...]
[...] mam treningi (czyli prawie codziennie). Nie stołuje się w restauracjach ze śmieciowym jedzeniem. Źródłem węglowodanów w moich posiłkach jest: - makaron - ryż brązowy - płatki owsiane - ciemne pieczywo razowe - kasza - warzywa i owoce Źródłem białka w moich posiłkach jest: - mięso, głownie pierś z kurczaka, wieprzowina i wołowina - jajka - [...]
[...] Nie zapominajmy o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów [...]
[...] glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast dostarczają energii systematycznie przez dłuższy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, płatki owsiane, makarony, pełnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwięcej węglowodanów powinno spożywać się na śniadanie oraz w czasie przed i po treningu. Z biegiem dnia [...]