SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT MissInvincible

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1364904

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 544 Napisanych postów 1749 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 662809
Miss Ty masz ciekawe przepisy na ciasta.
Masz coś na fit mazurek? Bo wszędzie tylko 400g mąki, 250g masła i dalej mi się odechciewa czytać. :'-(



Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2020-04-09 19:03:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
A ja szukam przepisu na fit tartę p.o.m.a.r.a.ń.c.z.o.w.ą pls... ??

Normalnie większość przepisów to dramat


Zmieniony przez - Julietta w dniu 4/9/2020 7:46:09 PM

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Trzymam mocno kciuki za wszystkich, którzy teraz mają ciężką sytuację w pracy.

Tygrysek - sprawdzonego przepisu na mazurka nie mam niestety. Myślę, że najlepiej byłoby zrobić kruchy spód z 250g mąki / 80-100g masła i na to już mocno odchudzony krem na bazie wheya i z minimalną ilością tłuszczu. Wydaje mi się, że to by była najbardziej fit opcja przypominająca mazurek Widziałam wprawdzie fit mazurki, gdzie spód jest robiony z daktyli i płatków owsianych ale to nie powinno się nazywać mazurkiem jak by nie patrzeć.

Julia - na tartę pomarańczową też nie mam niestety - nigdy takiej nie jadłam. Może uda Ci się dać ciut mniej tłuszczu, zamienić cukier na słodzik i może coś jeszcze, żeby ją odchudzić?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 544 Napisanych postów 1749 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 662809
Znalazłem taki:
http://bakeandtaste.blogspot.com/2011/04/mazurek-budyniowy-pan-starosta.html
zamiast cukru erytrytol i może nie będzie tak źle, hmm...



Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2020-04-09 23:18:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Tygrysekk
Znalazłem taki:
http://bakeandtaste.blogspot.com/2011/04/mazurek-budyniowy-pan-starosta.html
zamiast cukru erytrytol i może nie będzie tak źle, hmm...



Ja bym jeszcze te budynie z torebki zamieniła na Sugar Free Pudding Vanilla

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 544 Napisanych postów 1749 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 662809
Julietta
Ja bym jeszcze te budynie z torebki zamieniła na Sugar Free Pudding Vanilla

Który jest dokładnie tym samym co sklepowy budyń bez cukru + dosłodzę sobie erytrytolem zamiast sukralozą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12194 Napisanych postów 22039 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627632
A gdyby tak zrobić klasycznego mazurka z 1/4 porcji i zjeść kawałek?? Wiem - niiepopularna, niemarketingowa filozofia - żaden fancy fit producer nie zarobi.....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
Paatik
A gdyby tak zrobić klasycznego mazurka z 1/4 porcji i zjeść kawałek?? Wiem - niiepopularna, niemarketingowa filozofia - żaden fancy fit producer nie zarobi.....


A mnie się ten pomysł podoba.
1

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Ciacho wygląda smacznie! Daj znać jak wyjdzie

Paatik, z początku też chciałam zasugerować zrobienie wersji klasycznej ale w sumie każdy ma inne priorytety i pobudki i skoro chce ciasto z mniejszą ilością tłuszczu i cukru (a w sumie też smaczne, bo większość fit ciast wychodzi dobra) to co w tym nie tak?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Ja np. większości ciast nie lubię, tak mi się smaki pozmieniały w ostatnich latach. Najgorzej w gościach, bo z grzeczności czasem zjem plasterek ale jak mi się trafi ciasto z ciężkim kremem albo tort... ostatnio z tortu wygrzebałam sam biszkopt bo nie mogłam się przemóc

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Buty kickboxing

Następny temat

Początki- siłownia POMOC :)

WHEY premium