Składniki:

  • 1 jajko
  • 500g mielonego mięsa z chudej wieprzowiny
  • 60g zielonych oliwek
  • 120g mozzarelli
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz, sól, oregano, słodka papryka, chilli
  • 5g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

  1. Szczypiorek drobno posiekać.
  2. Mozzarellę i oliwki pokroić na małe kawałki.
  3. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem.
  4. Dodać wszystko do mięsa, dokładnie wymieszać.
  5. W dłoniach formować spłaszczone kotleciki.
  6. Smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

Wartości odżywcze:

Białko: 129g Tłuszcz: 76g Węglowodany: 2g 1209kcal

Komentarze (0)