Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  2. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Ciecierzycę, jabłko i jajka zblendować na gładką masę.
  4. Dodać odżywkę białkową, mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko dokładnie zmiksować.
  5. Czereśnie wydrylować i przekroić na pół.
  6. Część dodać do ciasta, wymieszać.
  7. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki.
  8. Resztę czereśni ułożyć na wierzch, delikatnie dociskając.
  9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 35 min.

Wartości odżywcze dla 1 z 6 sztuk:

Białko: 8g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 13g 107kcal

Komentarze (0)