Składniki na 6 sztuk:

  • 2 jajka
  • 200g batatów
  • 100g kaszy jaglanej
  • proszek do pieczenia
  • 100g jabłka
  • 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
  • cynamon

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować kaszę jaglaną.
  2. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce.
  3. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami.
  4. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i proszkiem do pieczenia.
  5. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jabłko i wymieszać z cynamonem.
  6. Ciastem wypełnić do połowy foremki do muffinów, nałożyć łyżkę nadzienia i przykryć drugą częścią ciasta.
  7. Piec ok. 30minut w temperaturze 160stopni.
  8. Polać odżywką białkową wymieszaną z odrobiną mleka i cynamonem.

Wartości odżywcze dla 1 z 6 muffinek:

Białko: 7,0g Tłuszcz: 2,4g Węglowodany: 20,0g 129kcal

Komentarze (0)