SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

warzywa

  • nie czytałem wszystkich postów ale chciałbym dodac że groszek powinno gotować sie w dużej ilości wody... bez przykrycia jedynie pierwsze 15-20 min moze być po przykryciem.. tak samo jak warzywa kapustne powinny być gotowane bez przykrycia... jeśli coś takiego w postach było to przepraszam

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-02-02 21:09:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mieli tnie rozdrabnia mieso warzywa ,wyciska sok z owocow wszystko co chcesz nie bede musial krojic juz nic wiecej na ***anej drewnianej desce

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-25 19:05:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ze to jest "chińczyk" tylko z nazwy to wiem. Niemniej "kurczak pikantny" to najlepsze pod wzgledem smaku danie zawierajace kurczaka, warzywa i ryz. Zrobic bedzie ciezko natomiast masz racje, jakiś rosół to baza, jaki niestety nie powiem. Z przypraw widze tylko podstawowe, sol, pieprz, papryke jelapeno. Trzeba poprobowac bo cos [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-23 10:41:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A no ja chinczyka robie tak ze smaze mieso w duzej ilosc przypraw,nastepnie podlewam bulionem, potem dodaje jakies papryczki ostre,sos sojowy itd. ,zageszczam maka kukurydziana i na sma koniec dodaje warzywa zeby byly dosyc twarde..

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-24 20:32:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] je kupić i panikuję bo nie wiem co z nimi zrobic Macie jakieś pomysły? Posypać przyprawa do gyrosa i walnac w sreberku do piekarnika? Czy może na patelnie? dorzucić jakieś warzywa? Jeśli tak to kiedy? Może ktoś zna jakiś prosty przepis na sos żeby je wkomponować? Dzwoniłem do mamy, powiedziała że mają zastosowanie uniwersalne, no i że to dobre [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-16 10:40:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Usmażyć na oliwie z oliwek/tłuszczu kokosowym/oliwie z pestek winogron/oliwie z wytłoczyn oliwek lub bez tłuszczu na patelni teflonowej. Jak dodajesz wody to dusisz mięso a nie smażysz. Można z początku lekko podsmażyć z każdej strony a później dolać trochę wody, dodać jakieś warzywa i tak dusić pod przykryciem.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-06-20 08:00:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobra opcja jest tak jak pisze grrubas mieszanie. Ostatnio kupuje: twarog poltlusty twarog chudy mozarelle zolty ser Nie ma bata, ze z takim zestawem (albo przynajmniej 2 z wyzej wymienionych produktow) posilek na noc bedzie nieprzyjemny. do tego doajemy warzywa i mozna jesc super smacznie i bez monotonii.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-02 22:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hmm tak sobie myśle jakby tak zrobić zapiekanke w piekarniku podsmazona kura + ryz/makaron + warzywa jakieś i zrobić to albo w naczyniu zaroodpornym albo w rekawie ciekawe co by z tego wyszlo

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-23 18:52:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kupiłem 2kg serc drobiowych, jak to zrobic żeby smaczne było i dosyc zdrowo (bez zasmażki w sosie itp)? mam jakies warzywa cebula, marchew, pietruszka wrzucic wszytsko do gara i ugotować? jesli masz jeszcze do tego pomidory w puszce, albo przecier z pomidorow w kartoniku (np z biedronki za chyba 3zl) to mozesz zrobic tak: -serca kroisz na pół [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-20 12:21:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z tym liczeniem kcal. z przyrządzanych potraw? Tzn. Warzyw jak każdy pewnie z tego forum potwierdzi, nie wliczamy do ogólnego bilancu, ale czy to nie jest błąd? Pomimo, iż warzywa mają w większości bardzo mało wartości odżywcze to jednak zawsze coś dodatkowo od siebie dodają np. http://dziennik.ilewazy.pl/mojeprodukty/81de54 Widać że pomimo, iż [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-12 20:33:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytania jakie warzywa warto dodawać do gotowanego kurczaka? bo nie wiem jakie kupić, żeby były łatwe i szybkie w przygotowaniu (mogą byc mrozone) EDIT: 2 pytanie- jak przechowywać wyłuskane orzechy włoskie żeby nie spleśniały? Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2012-10-16 21:27:14

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-16 14:19:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dobra, ale te warzywa to się przygotowuje na patelni, czy gotuje? bo nigdy nie kupywalem takich, a i prosiłbym na odpowiedz na 2 pytanie, jakie są dobre źródła białka oprócz nabiału kurczaka jajek i tunczyka? i w miare latwo dostepne i tanie

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-17 15:45:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeśli chodzi o bulion z kostki to wrzucasz kostkę do zimnej wody i to tyle :). Czekasz, aż się zagotuje. Choć mimo wszystko, jeśli masz więcej czasu, polecałbym wrzucić włoszczyznę do garnka, zalać zimną wodą i na 1,5h na ogień z tym. Następnie doprawiasz, warzywa sobie zostawiasz na później, a wywar w sam raz.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 16:16:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panowie, mam problem. Nijak mi warzywa nie wchodzą, oprócz kiszonego i pomidorów. Nigdy ich nie lubiłem, a teraz z konieczności starałem się wcinać te mrożone, ale też nie idą zupełnie, rzygać mi się od nich chce. Jakieś porady co by tu wykombinować?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 18:26:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kubex podbij tłuszcze i warzywa.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-19 17:57:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No to kolejne pytanie %-) Czy ma ktoś przepisy na jakieś w miare szybkie, nie za drogie i nie za trudne w przygotowaniu surówki/sałatki? bo ciężko mi wepchać warzywa do diety ;p nie mam pomyslu jak je przygotować, najbardziej mi zależy na takich surówkach np do kuraka/schabu

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:52:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] troszkę. Albo pomidory z puszki bez skórek do rondelka, pogotować troszke, dodać posiekaną cebulkę, posiekany ząbek czosnku jak ktoś lubi, dodać oliwy jak będzie za gęste to dodać trochę wody. Do sosu mozna dodawać inne warzywa czy zioła, jakąś bazylię, selera odrobinę, czy jogurt naturalny Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-05-31 10:52:54

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-31 10:52:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ile gotować rozmrożone warzywa po wrzuceniu do wrzątku?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-20 20:12:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ile gotować rozmrożone warzywa po wrzuceniu do wrzątku? a w jakim celu je rozmrażać?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-21 06:25:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To jak np robie sałatkę i kroje warzywa to tracę wszelkie witaminy? I jak z tą papryką w końcu? Jak ją zamrozić?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-28 16:59:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)