Wątroba jest jednym z najważniejszych organów bez których nie da się kontynuować życia. Nawet niewielkie uszkodzenia hepatocytów mogą mieć ogromne znaczenie dla całego ustroju człowieka. Oto 20 roślin które mają wpływ na zdrowie wątroby. Buraki – betaina zawarta w ekstraktach z buraka (Beta vulgaris L.) ma działanie indukujące wydzielanie [...]
Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens. Podsumowanie Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych [...]
Kiedy myślisz o kulturystyce, na pewno przychodzi Ci na myśl ryż i kurczak, poranne cardio oraz codzienne mordercze treningi na siłowni. Cóż… Profesjonalni kulturyści mają swoją codzienną rutynę, ale ich życie wbrew pozorom nie jest wcale takie nudne. Topowi zawodnicy znajdujący się na szczycie jeżdżą drogimi samochodami, mają luksusowe domy i [...]
[...] wagi tego zabiegu, dlatego czasem sztucznie uzupełniają finalny produkt w np. minerały i witaminy. Przetworzone węglowodany bardzo często łączone są ze zwiększonym ryzykiem występowania chorób ogólnie nazywanych cywilizacyjnymi. Zaliczamy do nich m.in. zaburzenia metaboliczne, w tym insulinooporność, cukrzyca typu 2 i zespół [...]
Pszenica i jęczmień zostały po raz pierwszy "udomowione" na Bliskim Wschodzie około 10 000 lat temu i od tego czasu stanowią istotną część diety ludzi i zwierząt hodowlanych. Oba zboża należą do rodziny traw, która obejmuje uprawy, takie jak ryż, trzcina cukrowa i kukurydza. Ich ziarna ułożone są w pionowych rzędach, podobnie jak kłos kukurydzy. [...]
Kiedy na zewnątrz robi się chłodniej, to człowiek wręcz marzy o jakiś rozgrzewających daniach. Sprawdzają się wtedy wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe. Jedną z gotowych propozycji, która sprawdzi się w dzień, kiedy nie masz czasu na gotowanie, jest Strogonow roślinny z pieczarkami z serii GO VEGE. Jest to takie danie, które możesz zjeść solo, [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
Jeśli jesteś miłośnikiem wszelkich płatków z mlekiem (roślinnym) albo nie wyobrażasz sobie jogurtu roślinnego bez czegoś chrupiącego w środku to polecam spróbować Nutlove Crunchy Flakes. Są to chrupiące kwadraciki posypane cynamonem i to bez dodatku cukru. Dużą zaletą płatków (szczególnie dla łasuchów) jest słodki smak, ale nie aż tak słodki, jak [...]
[...] od pozostałych rurek, nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że są jedne z lepszych. Skład Substancja słodząca: maltitole, mąka pszenna, olej shea, napój ryżowy w proszku (ryz, błonnik owsiany, olej słonecznikowy, sól), olej słonecznikowy, emulgator: lecytyny , aromat, kawa. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 418 kcal Tłuszcz: [...]
[...] niemałą sztabkę czekolady. Wiele tego typu produktów powstaje na bazie oleju kokosowego, co sprawia, że mają specyficzną strukturę - trochę oleistą, gładszą... Charakteryzują się też smakiem, w którym czuć olej kokosowy. Baton Super Fudgio do złudzenia przypomina czekoladę. Ma sporą ilość kakao, co sprawia, że pachnie i smakuje jak [...]
Składniki: 25g ryżu basmati 120g tuńczyka cukinia pieczarki rzodkiewki cebula bazylia przyprawy do smaku Sposób przygotowania: Ugotować ryż Wszystkie składniki należy zblendować, tak aby powstała gładka masa. Wyłożyć gotową masę na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok. 45 min. do momentu aż placuszki będą [...]
Witam Własnie jestem w trakcie mozna powiedziec kuracji ryżowej 3x dziennie jem ryz woreczki po 100g. Rano, przed treningiem, i po nim przez 3 miesiace jak juz to stosuje poszło mi 9kg masy miesniowej. Moze nie na kazdego to podziała jak na mnie ale warto spróbowac pozdrawiam http://www.hades.friko.pl
Panowie (i panie) przewetowałem archiwum i na temat ryzu brązowego jest tu naprawde mało. Atomic zwracam się głównie do Ciebie jako experta na naszym sfd od jedzonka :) .Z postów wynika że od dawna spożywasz głównie ryż ciemny. A więc może podziel się jakimiś uwagami nad jego przewaga nad zwykłym białym ryżem? Z składników można wyczić że ciemny [...]
Cześć, jem codziennie ryż długoziarnisty biały i producent podaje jego wartości odżywcze przed i po ugotowaniu i zastanawiam się co zrobić aby jak najwięcej tych wartości przyswoił mój organizm jak najmniej stratnie Najpierw przedstawię wam te wartości w jednej porcji ryżu surowy wartość energetyczna: 360kcal białko: 6,7g węglowodany: 76,8g [...]
[...] zastąpiła, puree kalafiorowym. Generalnie węgle jem zwykle na sniadanie, potem po poludniu (jakas rybka lub miesko z ryżem lub makaronem). Wieczorem staram sie nie jesc wegli, jedynie co to zielony grejpfrut. A poze tym staram sie jesc bialka, ewentualnie troche tluszczy. Co mysliscie? Macie jakis sposob/przepis zeby ten ryz i makaron zastapic?
Witam, mam pytanie odnośnie ryżu. Jedno mnie gnębi. Surowy ryż to 100g opakowanie i właśnie zastanawiam się nad tym czy jak go się ugotuje i wychodzi tak mniej więcej 250g to zwiększa się jego wartość odżywcza ? Mam na myśli Węgle/białko/tłuszcze. Wiem że wielu może powiedzieć że to głupie pytanie ale męczy mnie to i nie wiem. Mam jeszcze jedno [...]
Siema. Stosuję dietę na masę i mam jedno ważne pytanie. Spożywam przed treningiem jako część posiłku oczywiście kaszę gryczaną i po treningu ryż też jako część posiłku oczywiście. Kaszę gryczaną jem na przymus, bo mi nie smakuje i nie daje rady zjeść jej zalecanej ilości. Czy jej spożywanie wraz z ryżem w diecie jest niezbędne. Czy w miejsce kaszy [...]
Witam, niedlugo zaczynam konkretny cykl na stackach, chcialbym mieć przez ten okres dietkę ale nie bardzo podoba mi sie jedzenie co 3 godziny czegos innego i kupowanie tylu tych produktów. I teraz mam takie pytanie czy nie byłoby źle jeżeli jadłbym 5 posiłków co 2-3 godziny i zawsze ryż i pierś z kurczaka no i jakieś orzechy jako dobry tłuszczyk, [...]
Mam pytanie dotyczące przepisów kulinarnych. Konkretnie chodzi mi o jakieś sałatki, sosy bądź inne przepisy na tuńczyka, które pasowałby do ryżu. Tuńczyka jadam w oleju ale z samym ryżem nie jest zbyt smaczny więc chce to urozmaicić. Przepisy mają być proste, szybkie w przygotowaniu i smaczne. Za konkrety będą sogi. W kulturystyce najważniejszy [...]
Od jakiegoś czasu zabieram do pracy ryż, mieszam go z jogurtem i........ no właśnie, już nie mogę patrzeć na ryż z jogurtem. Problem w tym że nie mam w robocie możliwości podgrzania potrawy. W związku z tym, może macie jakieś propozycje na ryż na zimno, ale NIE NA SŁODKO ! Z czym to można zmieszać ? kawałki kurczaka, tuńczyk...? Pomocy !!!