Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15444 Data: 2/26/2018 9:40:36 AM Ocena: 5
[...] glutenu, możecie śmiało zastąpić mąki bg zwykłą mąką pszenną - jeszcze lepiej wyrośnie. Mleko kokosowe możecie zastąpić śmietaną lub jogurtem greckim. Jeśli chcecie by ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe, możecie spokojnie dać 80 g czekolady. Wartości odżywcze Całe ciasto to 2020 kalorii. Białko 50 g, Tłuszcze 128 g, Węglowodany 233 g. [...]
[...] na zmrożony spód i wstawiamy do lodówki do stężenia. Frużelina - galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody i gdy ostygnie dodajemy wiśnie w żelu. Dokładnie mieszamy i przekładamy na stężałą kaszę. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 1760 kcal. Białko 69 g, Tłuszcz 45 g, Węglowodany 262 g. Smacznego!
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3679 Data: 1/24/2019 6:36:00 AM Ocena: 5
[...] Po około godzinie mieszamy masę i mrozimy kolejną godzinę. Gotowe. Jeśli zostawicie lody w zamrażalniku na dłużej, wyjmijcie przed podaniem około 15 minut wcześniej. Wartości odżywcze: Całe ciasto to 1620 kcal. Białko 30 g, Tłuszcze 86 g, Węglowodany 218 g. Cała porcja lodów to 450 kcal. Białko 65 g, Tłuszcze 16 g, Węglowodany 15 g. Smacznego!
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2202 Data: 7/13/2018 9:20:41 AM Ocena: 5
[...] upuszczamy tortownicę spodem na podłogę z wysokości 30 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. W 500 ml wody rozpuszczamy galaretkę i jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Na końcu dekorujemy czekoladą roztopioną z olejem kokosowym. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 740 kcal !!!!! Białko 39 g, Tłuszcz 26 g, Węglowodany 102 g. Smacznego!
[...] wysmarowania blachy Krem 450 g twaróg półtłusty (może być twaróg sernikowy) 2 łyżki żelatyny dowolny słodzik Owoce 1 banan maliny borówki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto (oprócz oleju kokosowego) zblendować dokładnie na jednolitą masę. Blachę wysmarować olejem kokosowym. Przełożyć ciasto do formy i wstawić na ok. godzinę do piekarnika [...]
[...] spód i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciemna masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody i studzimy. Pozostałe składniki dokładnie miksujemy i dodajemy żelatynę. Masę wylewamy do tortownicy. Całość chłodzimy około 1 h. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to jedynie 1320 kcal. Białko 74 g, Tłuszcze 56 g, Węglowodany 131 g. Smacznego!
[...] Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na ciasto wykładamy jagody w żelu. Pozostałą część ciasta kruszymy na owoce. Pieczemy około 30 minut w [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka 130 g pudru z ksylitolu 1 cukier waniliowy - można pominąć 50 g oleju kokosowego - rozpuszczonego i ostudzonego 100 g mąki pszennej 100 g mąki ryżowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 300 g obranego i pokrojonego na małe kawałki rabarbaru łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Jajka wbijamy do miski, dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 g serka wiejskiego 80 g jogurtu greckiego 15 g miodu 150 g płatków owsianych 20 g wiórków lub płatków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 30 g żurawiny 25 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować [...]
[...] Ciasto studzimy. 70 g proszku budyniowego miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :) Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 4 porcje. Każda to tylko 183 kcal. Białko 8 [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3036 Data: 7/24/2019 8:50:21 AM Ocena: 5
Czego potrzebujemy: 150 g mąki pszennej lub jasnej orkiszowej 10 g kakao łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka sody 2 jajka 100 g erytrytolu 35 g roztopionego i ostudzonego oleju kokosowego 200 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 100 g Fit Fruit dzemu o smaku jabłkowym Jak wykonać: Jajka ubijamy z erytrytolem. Dodajemy przesianą mąkę, kakao, [...]
Składniki: 60g mąki gryczanej 30g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 4 jaja 140g banana 60g zmielonych migdałów 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta sody oczyszczonej na wierzch: 90g borówek i 60g malin Sposób przygotowania: Jaja i banana zblendować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do [...]
Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1867 Data: 4/26/2017 9:30:48 AM Ocena: 5
Składniki: 60g mąki gryczanej 40g mąki ziemniacznej 50g erytrytolu 5 jaj aromat waniliowy 150g truskawek 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijać, stopniowo dodając erytrytol, następnie po jednym żółtku i na końcu aromat. Mąkę gryczaną oraz ziemniaczaną wymieszać ze sobą i [...]
Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]
[...] drugiej misce mieszamy za pomocą miksera żółtko, odżywkę, mąkę, ricittę i mleko. Dodajemy ubite białka jaj i delikatnie mieszamy do połączenia. Przelewamy do silikonowej foremki (16 cm) i pieczemy 25 minut w 175 stopniach. Przestudzone ciasto dekorujemy dżemem i owocami. Wartość energetyczna z dodatkami 525 kcal B: 45.6 g T: 20.8 g W: 41.1 g
[...] 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30ml napoju roślinnego 5g pokruszonej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy w dłoniach ciasto. Formujemy kształt ciasteczka, wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą i wstawiamy do piekarnika na około 20 min w 160*C. Gotowe ciasteczko możemy dodatkowo posypać [...]
CIASTO KOKOSOWE LOW CARB -ala Marcin Olb 250 gram twarogu taki jakby jogurt gesty.> 125 gram mielonych migdalow 125 gram wiorkow kokosowych 3 cale jajka Slodzik 1 aromat vaniliowy calosc mieszaj w misce az sie dobrze wymiesza razem. Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia. Mozesz kombinowac i dodac [...]
Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/7/2008 11:30:45 PM Liczba szacunów: 11