Zmieniając swoje nawyki żywieniowe, pierwsze, o czym często słyszymy to konieczność wyeliminowania z naszej diety pieczywa. Powodów ku temu znaleźć można kilka i bez wątpienia mają one sens.

  1. "Oszukane pieczywo"
  2. Cena dobrego pieczywa
  3. Dobrej jakości pieczywo z białkiem?
  4. Co dokładnie siedzi w Proteinoeo Bread?
  5. Wartości odżywcze
  6. Podsumowanie

"Oszukane pieczywo"

Pierwszym z nich jest stopień przetworzenia produktu. Niestety zdecydowana większość chlebów dostępna na rynku bazuje na taniej i słabej jakościowo mące pszennej. Producenci pieczywa za wszelką cenę starają się sprzedać nam produkt, który wyjdzie ich jak najtaniej, zarabiając przy tym jak największe pieniądze. Z tego też względu czytając etykiety chlebów, zauważyć można, że ktoś tutaj próbuje nas oszukać.

W przemyśle piekarniczym stosowane są różnego rodzaju barwniki takie, jak karmel czy słód jęczmienny, które dodaje się do białego pieczywa pszennego, aby wyglądało, jak lepsze pod względem jakości pieczywo takie, jak: żytnie, razowe, czy graham. W rzeczywistości kupujemy i spożywamy chleb pszenny, dodatkowo płacąc za niego większe pieniądze.

Cena dobrego pieczywa

Niestety dobrej jakości pieczywo pełnoziarniste, czy pumpernikiel nie jest tanie. Szczególnie w porównaniu z innymi źródłami węglowodanów np.: kaszą, ziemniakami czy ryżem. Często za kg pieczywa dobrej jakości zapłacić musimy tyle, co za tę samą ilość mięsa.

Dobrej jakości pieczywo z białkiem?

Zdecydowanie tak. Firma ALLNUTRITION wprowadziła na rynek pieczywo, czyli stały element diety sporej części osób. Kto nie lubi pysznego chlebka z masłem, przy okazji dostarczając białko? Właśnie Proteinoeo Bread jest tego typu produktem. Teraz nie będzie konieczności chodzenia po sklepach i analizowania składu pieczywa w celu znalezienia tego idealnego.

Co go wyróżnia?

  • węglowodany z dobrej jakości z ryżu
  • wysoka ilość białka
  • wysoka zawartość błonnika
  • brak glutenu
  • brak cukrów
  • niska zawartość tłuszczów
  • pyszny smak
  • brak polepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku czy konserwantów
  • brak konieczności obróbki jak w przypadku ryżu, kaszy czy ziemniaków
  • atrakcyjna cena
  • idealny dla wegan i wegetarian

Co dokładnie siedzi w Proteinoeo Bread?

Chleb składa się z następujących produktów:

  • ryż biały
  • izolat białka grochu (13%)
  • groch łuskany (5%)
  • błonnik owsiany (5%)
  • siemię lniane
  • odtłuszczone nasiona słonecznika
  • odtłuszczone nasiona sezamu
  • sól

Wartości odżywcze

Tutaj również wygląda to bardzo dobrze. W 100 g Proteinoeo Bread mamy 339 kcal, w tym 18 g białka, 58 g węglowodanów (w tym 0,2 g cukrów prostych), błonnika 7,6 g, tłuszcz 2,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g), sól 1 g.

Podsumowanie

Bez wątpienia pieczywo białkowe Allnutrition Proteinoeo Bread jest ciekawym wyborem dla osób, które niekoniecznie chcą lub mogą z różnych powodów spożywać tradycyjnego pieczywa. Produkt posiada wiele zalet i wykorzystać można go w naszej diecie na różne sposoby.

Artykuł sponsorowany

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (1)
lodzianin1

Bardzo fajny sklad

3