SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT - Kettle i inne :-)

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 700174

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24270 Napisanych postów 25221 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020294
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ojan
panteon
Makaron z serem - tego było sporo, a reszta posiłków raczej skromna.

Pan uważa inaczej?
Na fotkach było tego malutko a Ty pisałeś, że to tylko tak wygląda.
Czyli tylko jeden posiłek makaron z serem był spory (panie na TLC też mówią, że malutko jedzą).

A tak serio - chcesz być fit czy przestaje Cię to już interesować?
Pytanie z tych filozoficznych - sam mam czasem wątpliwości co w życiu jest ważne. (chociaż można powiedzieć, że zdrowie zawsze jest najważniejsze).

Jak to jest z tym twarogiem, bo kiedyś Pan chyba całkiem niezłą formę na nim zrobił, o ile dobrze pamiętam. Dalej Pan by go polecał, bo nie ukrywam że jako źródło białka pasuje mi w diecie w sam raz?

Panteon, miska niczego sobie, ja bym jedynie cukier miodem zastąpił. Miska miską, ale ruch też jest ważny. Trenuj regularniej, i spróbuj nieco ciężej. Cardio by się przydało, może jakiś rower chociaż?


Zmieniony przez - maikerusan w dniu 2019-05-30 13:25:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 964 Napisanych postów 8629 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 294424
4g cukru to praktycznie szczypta.
4g miodu to by się z lyżeczki nie odkleiło. Nie mówiąc o równomiernym rozłożeniu w daniu.

Miałem talerz na wadze to zwazylem..

Jest w planie dodanie żywszych akcentów w treningu.

3x były rwania - niewiele, ale spokojnie zaczynam.
Nogi jak robię to w obwodach, więc też pojawia się jakiś metcon/interwal.

Zwiekszam repertuar.

Treningi nie są specjalnie obciążające, choć zakwasy miewam konkretne - zwłaszcza po treningu na placu.

Dokładam systematycznie. To tu, to tam.


Zmieniony przez - panteon w dniu 2019-05-30 13:53:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12129 Napisanych postów 30542 Wiek 75 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1131008
maikerusan - jadłem twaróg gdy był tanim źródłem białka. Potem staniała wieprzowina i piersi z kurczaka (w promocji) i na nie się przerzuciłem . Bywają okresy gdy jem po 20 jaj L dziennie. Na wszystkich tych źródłach białka można zrobić formę.

Najłatwiej na gotowanych piersiach kurczaka przegryzanych szczypiorkiem maczanym w soli - dobrze smakuje, można się najeść i mieć mało kalorii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
20 jaj....ja myślałem że moje 6 to sporo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
maikerusan - a co miałoby być nie tak z twarogiem? w jakim kontekście pytałeś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Bez kontekstu. Zacząłem znów wcinać i pytam co o nim myślicie. Sam osobiście jem półtłusty. Tłustszy wartościowszy? Bo chudy za bardzo przetworzony z tego co wiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12129 Napisanych postów 30542 Wiek 75 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1131008
maikerusan
Bez kontekstu. Zacząłem znów wcinać i pytam co o nim myślicie. Sam osobiście jem półtłusty. Tłustszy wartościowszy? Bo chudy za bardzo przetworzony z tego co wiem.
Z tego co pamiętam to półtłusty ma więcej białka a cena niewiele większa (była) gdy go jadłem .
Jaja jem gdy jestem u rodziny - łatwe do przechowywania gdy się je ugotuje i nie trzeba czekać na kolejny posiłek ludzi jedzących 3x dziennie .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 964 Napisanych postów 8629 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 294424
Też jem twaróg półtlusty.

Niby powoduje zatrzymanie wody podskórnej, ale na kilku filmikach takich trenerów-youtuberów poleca. Na masę jak i na redukcję.

Może na poziomie "na scenę" ma to jakieś znaczenie.

Kiedyś chyba nawet odstawilem na jakiś czas - niczego nie zauważyłem, żeby coś tam mi się poprawiło.

Twaróg jest przede wszystkim wygodny. Kupujesz i już możesz zjeść. Na słodko, na słono, jak kto chce.

Zazwyczaj jeden posiłek mam z mięsem, jeden z jajkami, jeden z twarogiem, a czwarty - roznie..

Mnie by interesowało, czy osoba mało trenująca powinna wciągać 2g białka
Czy to potrzebne?

A żeby nie było takiego off topa, to przyznam, że jak teraz regularnie się podciagam i po pije (albo dipy robię) to przeszedł mi ból w łokciu. Czułem go przy napięciu m. przedramion i jednoczesnym ugieciu ramienia w łokciu do 90 stopni. Przy treningu generalnie to nie przeszkadzało.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12129 Napisanych postów 30542 Wiek 75 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1131008
panteon - teorie na temat ilości białka się zmieniają (chyba pod wpływem jego dostępności ). Teraz się mówi, ze białko nie tuczy a nawet pomaga utrzymać chudą masę mięśniową.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

1 Głosowanie II Edycji Kraty na Lato 2014

Następny temat

Let's get ready to rumble! Życie na sportowo.

WHEY premium