Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

TUTAJ zadajemy pojedyncze pytania - część 5

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247333

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 86
Witam,
Mam pytanie czy warto trenować więcej niż raz w tygodniu jedna partię mięśni przy treningu na siłe?

Powiedzmy przy treningach w poniedziałek - środę - piątek, w poniedziałek i piątek: klatka, biceps, triceps, środa: plecy, barki, nogi.
Czy lepiej rozłożyć sobie na 3 dni, tak żeby nie było więcej niż 1 raz w tygodniu konkretnej partii ?

(Dysponuje duża ilością czasu, mogę zagospodarować na siłownie nawet 3-5 dni w tygodniu, stosuję dietę i suplementacje: kreatyna i odżywka białkowa, po dłuższej prawie 4-ro letniej przerwie w ćwiczeniach mam za sobą miesiąc ćwiczeń ogólnorozwojowych i prawie skończony miesięczny cykl na kreatynie, teraz zakupiłem dodatkowo hmb i bcaa)

Chciałbym uzyskać dobre efekty, a wątpliwości mam co do czasu regeneracji czy nie będzie za krótki, a może przy takiej suplementacji będzie w sam raz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
jeśli masz możliwość to spokojnie rozłóż sobie trening na 4 dni w tygodniu i trenuj każdą partię dwa razy w tygodniu i będziesz zadowolony z efektów

jak będziesz odpowiednio jadł i spał to regeneracja spokojnie da radę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 68 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 394
Dzień dobry, przedstawiam dwa plany na tric,
czy mogą tak wyglądać

wyciskanie wąsko
prostowanie na wyciągu z linką

wyciskanie francuskie leżąc
prostowanie na wyciągu z drążkiem prostym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 21399 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 141207
FBW

Liczba serii i powtórzeń ?

Jak wygląda plan na pozostałe partie ?

Zmieniony przez - Viren w dniu 2011-10-15 14:43:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 100 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 743
Zaczynam ćwiczyć splita, ile powtórzeń w jednej serii?
4 serie - ile powtórzeń ma 1 seria?
3 serie - ile powtórzeń ma 1 seria?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 129 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2584
Więc tak:

Ćwiczę fbw od 4 miesięcy i pytanie brzmi czy zawracać sobie głowę tym że podczas wyciskania sztangi sprzed głowy pracują przednie i boczne aktony mięśni naramiennych, oraz mięśnie trójgłowe ramion..... a TYLNE AKTONY ??? zmienić to ćwiczenie na takie które będzie angażowało również tylne czy nie ma to sensu na razie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 23860 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 147326
wikiliks

zle konbinujesz, i przestan sobie zawracac głowy , trenuj , podczas wyciskania sztangi sprzed głowy pracuje o wiele wiecej parti miesniowych niz podałeś , zbuduje solidna sylwetke a pozniej bedziesz sie delami zajmował.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 129 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2584
dzięki takich odpowiedzi szukam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 167 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3887
Jestem po tygodniu treningów które miałem po 2tygodniowej przerwie. Klata poszła słabiej ale nogi zrobiłem o dziwo z normalnym obciążeniem na normalnej intensywności. Trening miałem we wtorek a jeszcze dzisiaj boli mnie dwugłowy uda i dość solidnie łydki. Czy to normalne bo nigdy tak długo kwasu nie miałem, zwłaszcza w łydach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2373 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 23963
Normalne,mogłeś zacząć od zaniżonych ciężarów
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Prośba!

Następny temat

plan na massee

Spalanie
Polecane artykuły